Mide ekşimesi, tipik olarak mide asidi göğse ve boğaza doğru yükseldiğinde, gastroözofageal reflü nedeniyle oluşan bir semptomdur. Bu, alt özofagus sfinkter kası gevşer ve mide asidinin özofagusa geri dönmesini engelleyemediğinde olur. Yetişkinlerde ve daha büyük çocuklarda, mide ekşimesi semptomları tipik olarak göğüs veya boğazda yanma hissidir. Bununla birlikte, daha küçük çocuklar ve bebekler farklı semptomlar yaşarlar.
12 ila 24 aya kadar bebekler
En sık görülen semptom, neredeyse tüm bebeklerde ortaya çıkan tükürmedir. 3 ila 4 ay arasında daha da kötüleşebilir, ancak genellikle çocuk 1-2 yaşına geldiğinde çözülür. Ulusal Diyabet ve Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü'ne göre, diğer semptomlar daha şiddetli bir gastroözofageal reflü şekli gösterebilir ve şunları içerebilir: kusma, yeme zorluğu veya yutma, huzursuzluk veya ağlama, zayıf büyüme, öksürme veya kanlı dışkı. Çocuğunuz bu şiddetli belirtilerden herhangi birini yaşarsa, çocuğunuzun doktoruna başvurun.
2 ila 12 yaş arası Büyük Çocuklar
Çocuklar büyüdükçe, belirtiler azalır ve genellikle bir yemek yedikten sonra ortaya çıkar. NIDDK, öksürük, boğaz ağrısı, hırıltılı, göğüste rahatsızlık hissi, zatürree veya güçlük ve ağrılı yutma gibi belirtileri gösterir. Çocuğunuzun semptomları sık görülürse, çocuğunuzun çocuk doktoru ile irtibata geçilmelidir.
Gençler 13 yaş ve üstü
Ergenler ve gençler, büyük çocuklarla aynı semptomları yaşar, ancak yetişkinlere benzer mide ekşimesi yaşarlar. Çocuğunuzun doktoruna şiddetli belirtiler bildirilmelidir.
Semptomları önleme veya azaltma yolları
Hem bebekler hem de çocuklar için gastroözofageal reflü semptomlarını azaltmaya yardımcı olacak yollar vardır. Bebekler için her şişedeki miktarı azaltın ve çocuğunuza daha sık beslenmesini sağlayın. Fazla beslenmemeye çalışın. Ayrıca, hem bebekler hem de büyük çocuklar ve gençler için, yedikten sonra oturma veya dik durmalarını sağlayın. Buna ek olarak, ergenler ve daha büyük çocuklar için, Çocukların Sindirim Sağlığı ve Beslenme Vakfı, aşağıdaki önerileri sunar: küçük öğünler sık sık yemek, gazlı içecekler veya kafein azaltın, yüksek yağ, baharatlı veya narenciye yiyeceklerden kaçının, , , ] ]