Çocuk ve gençlerin sağlığına adanmış bir web sitesi olan KidsHealth'e göre, her üç çocuktan birinin aşırı kilolu veya obez olduğu düşünülüyor. Bu, genetik, yaşam tarzı ve alışkanlıklar gibi birçok faktörün bir sonucudur. Fazla kilolu çocukların fiziksel aktivite ile uğraşmaları ve besin değeri olmayan yiyecekleri tüketmeleri için daha fazla zaman harcaması daha olasıdır.
İstatistikler
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, çocuklukta obezite oranlarının çarpıcı bir şekilde olduğunu belirtiyor 1980'den bu yana arttı. Irk ve sosyo-ekonomik durum gibi faktörler bazı popülasyonlarda daha yüksek obezite oranlarına katkıda bulunduğundan tembellik tamamen suçlanmayabilir. Yeterli beslenme ve güvenli açık oyun alanları bulunmayan düşük gelirli ailelerden gelen çocukların obezite oranları daha yüksektir. Meksikalı Amerikalılar ve Afrikalı Amerikalılar da genetik nedeniyle beyaz Amerikalılardan daha kötü ücret alıyorlar.
Risk Faktörleri
Çocukluk çağı şişmanlığı, artan diyabet, yüksek tansiyon ve kolesterol riski ile ilişkilidir. Fazla kilolu çocukların ortalama kilolu çocukların kemik ve eklem problemleri, astım, uyku apnesi ve diğer uyku bozuklukları ve sindirim bozuklukları olması olasılığı daha yüksektir. Obez çocukların ayrıca yeme bozuklukları, düşük özgüven ve depresyon geliştirme olasılığı daha yüksektir ve madde bağımlılığından muzdarip olma olasılığı yüksektir.
Fiziksel Aktivite
Fiziksel aktivite eksikliği çocuklukta obeziteye güçlü bir şekilde katkıda bulunur. Fiziksel aktivite yapmak, çocukların fazla kilo almasını önleyebilir ve ayrıca kaslarını ve kemiklerini güçlendirebilir. Düzenli olarak egzersiz yapan veya fiziksel olarak aktif olan çocukların, ergenlik yıllarında aktif kalma olasılıkları daha yüksektir. Bununla birlikte, son yıllarda, çocukların okula yürüme ve ev işleriyle uğraşma olasılıkları azalmıştır. Bunun yerine, çocuklar video oyunları oynuyorlar, bilgisayar kullanıyorlar ve televizyonları fiziksel olarak aktif olduklarından daha fazla izliyorlar.
Sağlıklı Alışkanlıklar
Sağlıklı porsiyonlarda besleyici yiyecekler sağlamak, çocuklukta şişmanlığın engellenmesinde önemlidir. Çocuklar bunun sonucunda sağlıklı alışkanlıklar öğrenir ve ayrıca yağ alımını azaltır. Fiziksel aktiviteyi teşvik etmek, çocukları obezite ve buna bağlı sonuçlar geliştirmekten alıkoyabilir. Çocuklar her gün en az 60 dakika fiziksel aktivite yapmalıdırlar. Ekran süresini ve video oyunu oynamanın sınırlandırılması fiziksel aktivitenin desteklenmesine yardımcı olabilir.