| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

2 Aylık Bebeğin Şişede Yulaflı Mısır Gevreği Alması Tamam mı?

2 aylık bebek sadece anne sütü, formül veya ikisinin bir bileşimini içmelidir. Şu anda herhangi bir ek beslenmeye ihtiyacı yok. Aslında, herhangi bir ek gıda hassas ve gelişmekte olan sindirim sistemine zarar verebilir.

Kilo Sorunları

FamilyDoctor.org 'a göre bir bebeğin şişesine yulaf ezmesi eklenmesi fazla kilolu olabilir. Dolu olduğunu bilmek içgüdüsünü atabilir ve vücudunun sinyallerini dinlemeyi öğrenmeyecektir. Bunun yerine, fazla yemek öğrenir. Hemşirelik yapıyorsa, özellikle 2 ila 4 aylık yaştaki büyüme spurtsuyla daha sık hemşire ihtiyacı olabilir. Eğer biberonla beslenirse, gün boyunca ek bir biberona ihtiyacı olabilir. Katı yiyecekler, en az 4 aylık olana kadar herhangi bir fayda sağlamaz.

Boğulma Tehlikesi

2 aylık bir bebek, yabancı bir şeyi itmenin doğal yolu olan dil atma refleksini henüz kaybetmedi. ağzından Bir bebek bu refleksi kaybedinceye kadar 4-6 aylık bir yerde katı yiyecekler için hazır değildir. Ebeveyn yulaf gevreği şişesine koyarsa, doğal olarak ağzından çıkarmaya çalışır. Veya, vücudu katıları nasıl yutacağını bilecek kadar gelişmiş olmadığı için boğulabilir.

Uykudan Etkilenmiyor

Yaygın bir efsane, biberona tahıl eklemenin bebeğin daha iyi uyumasına yardımcı olacağı yönünde. . Ancak, tahıl boş kalorili ve bebeğin daha uzun uyumasına yardımcı olmayacak, Dr. Alan Greene diyor. Bebeğin daha hızlı uyuyabileceğini, ancak büyük olasılıkla daha uzun süre uyuyamayacağını öne sürüyor. Ebeveynlere, bebeği daha uzun süre uykuya sokacağını iddia etmek yerine boğulma ve şişmanlık gibi tahıl ekleme risklerine bakmalarını tavsiye eder. kilo almamak veya yaşamın ilk birkaç haftasında sindirim sorunları yaşarsa, doktor şişede bir kalınlaştırıcı önerebilir. Bu, bir ebeveyn tarafından kayıtsızca değil, tıbbi bir profesyonel tarafından yapılması gereken bir karardır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com