| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hamilelik Egzersizleri ve Göbek Vücut Sıcaklığı

40 hafta boyunca gelişen göbeğin etrafını sarmak, kendi başına bir egzersiz gibi görünse de, düzenli egzersiz, sağlıklı ve hoş bir hamilelikten keyif almanıza yardımcı olabilir. Kolay ve orta şiddette, düşük etkili egzersizler, hamileyken formda, esnek ve konforlu olmanıza yardımcı olabilir - ancak hamile bir kadın olarak yeni sınırlarınızda egzersiz yapmaya özen göstermelisiniz. Çekirdek vücut sıcaklığınıza dikkat etmek ve fazla ısınmamaya dikkat etmek özellikle önemlidir.

Ne Kadar Çok Sıcak?

Hamileyken, KidsHealth istemediğinizi söylüyor Çekirdek vücut ısınız 102 derece Fahrenhayt'ın üzerine çıkacak. Kendinizi aşırı ısınmış hissetmeye başlarsanız, hızlı bir şekilde kendinizi serinletmek için harekete geçin. 10 dakika veya daha uzun süre 102 derece Fahrenheit veya daha yüksek olan yüksek bir çekirdek vücut ısısı, bebek için büyük sorunlar anlamına gelebilir. Birinci trimesterde hala gelişmekte olan bir fetüs, aşırı ısınmış bir anneden nöral tüpün kusurlarına maruz kalabilir; daha gelişmiş bir fetüs dehidrasyon yaşayabilir. Nefes almakta güçlük çekiyorsanız, bulantı hissederseniz veya kusmaya başlarsanız hemen egzersizi durdurun. Herhangi bir dehidrasyon belirtisi görürseniz, cildiniz rutubetli hale gelir, bir baş ağrısı gelişir veya aniden yorulursanız, antrenmanınızı durdurun. Ayrıca, kendinizi zayıf hissetmeye veya başınızı döndürmeye başlarsanız egzersizi durdurun.

Gebeliğin Yararları ve Yapılması Gerekenler

Hamileliğiniz boyunca egzersiz yapmak çok fazla kilo alma olasılığını azaltmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca uyumakta zorluk çekebilir, uyumakta zorluk, sırt ağrısı, şişme ve baş ağrısı gibi hamilelikten kaynaklanan yan etkileri yönetebilir. Ancak hamileyken, hamile kalmadan önce yaptığınız aynı egzersizleri yapamayabilirsiniz - ya da en azından egzersizinizde birkaç değişiklik yapmadan. Hamileliğiniz için güvenli olduğundan emin olmak için her zaman yeni bir egzersiz programı denemeden önce doktorunuzla konuşun. Düşük etkili ve eklemlerinizi sarsmayacak veya bebeği sarsmayacak egzersizler seçin. Yürüme, sabit bir bisiklet üzerinde yüzmek veya bisiklete binmek gibi hamilelikte harika bir egzersizdir. Ayrıca kaslarınızı güçlendirmek ve zihninizi gevşetmek için doğum öncesi bir yoga dersi almayı da deneyebilirsiniz.

Gebelikte Egzersiz Güvenliği

Egzersiz yaparken, vücut sıcaklığınıza ve kalp atış hızınıza dikkat edin. gebelik. Amerikan Hamilelik Derneği, kalp atış hızınızı dakikada 140 atışın altında tutmanızı önerir. Rahatça konuşabildiğinizden ve egzersiz yaparken nefes alıp vermediğinizden emin olun. Mideye çarptığınız veya düşeceğiniz tenis veya ata binme gibi yüksek etkili veya potansiyel olarak tehlikeli egzersizlerden kaçının. Şeker hastasıysanız, yüksek tansiyonunuz varsa veya erken doğum için risk altındaysanız, doktorunuz tavsiye ederse, hamileliğiniz sırasında egzersiz yaparken veya mola vermeniz durumunda ekstra önlemler almanız gerekebilir. Her gün yaklaşık 30 dakika egzersiz yapmaya çalışın, ancak kendinizi çok zorlarsanız ve nefes almakta zorlanıyorsanız, hızınızı ve yoğunluğunuzu yavaşlatın.

Sakin Olun

Aşırı ısınmayı önlemek için giyin egzersiz yaparken hafif giysiler giyerken birkaç kat giyin, böylece çok ısındığınızda bir veya iki gömleğini çıkarabilirsiniz. Antrenmandan önce ve sırasında bol miktarda sıvı için, böylece nemli ve serin kalmalısınız. Dışarısı sıcak ve nemliyse, onun yerine iç mekanlarda egzersiz yapın. Kendinizi çok sıcak hissetmeye başlarsanız egzersiz sürenizi kısaltın veya vücut ısınız düşene kadar hızınızı yavaşlatın. Çekirdek vücut ısınız çok yükselirse ve kendinizi aşırı ısındığınızı hissederseniz, oturun ve serin bir yerde dinlenin. Fazladan kıyafetler çıkarın ve kendinizi serinletmek için soğuk suya daldırın. Kendinizi hasta hissediyorsanız veya herhangi bir sıcak hastalık belirtisi varsa, muayene için doktorunuza başvurun.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com