|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Gebelik için Güvenli olan Mide Yanması İlaçları

Bazı kadınlar hamile kalana kadar mide ekşimesi yaşamamış, bazıları hamile kalmadan önce yıllarca yaşamıştır. Ne olursa olsun, gebelik hormonlar, ekstra kilo ve bebeğin baskısı gibi nedenlerden dolayı mide ekşimesi olasılığını artırabilir. Gün boyunca birkaç küçük öğün yemek ve bazı tetikleyici yiyeceklerden kaçınmak gibi mide ekşimesi önleme yöntemleri, hamilelik sırasında ilk tedavi yöntemidir. Sorun düzelmediğinde, bir doktor reçetesiz satılan veya reçeteli ilaçlar önerebilir.

Kalsiyum Karbonat

Kalsiyum karbonattan yapılan çiğnenebilir antasitlerin hamilelikte genellikle zararsız olduğu düşünülür. . Bazı marka isimleri, mide ekşimesi rahatlamasının yanı sıra bir kadının günlük kalsiyum alımını artırabilen bu antasit türü ile ilişkilendirilir. Amerikan Aile Hekimliği, bu ilacın hamilelik sırasında C sınıfı bir risk olarak sınıflandırıldığına işaret eder; bu, hayvanlarda yapılan çalışmaların fetüs için bazı riskler gösterdiği, ancak insan çalışmaları yapılmadığı anlamına gelir. Gebelikte uyuşturucu güvenliği derecelendirmelerini kontrol etmek için kullanılan bir web sitesi olan SafeFetus.com, kadınların ilk üç aylık dönem boyunca, bu tür antasitlerden kaçınmasını, ilaçların fetüs üzerinde en büyük etkiye sahip olabileceğini tavsiye eder. Çekmeden önce bir doktora danışmanız önerilir.

Magnezyum Hidroksit

Kalsiyum karbonat gibi, magnezyum hidroksit de bir güvenlik sınıflamasına sahip değildir. Bu tip antasit hem çiğnenebilir tablet hem de sıvı halde gelir. Kalsiyum-karbonat antasitler gibi, asidi de başlangıçta nötralize eder. Çalışmalar, SafeFetus'a göre, ilacın hamilelik sırasında güvenli ya da güvensiz olduğunu ortaya çıkarmamıştır. SafeFetus. kadınların hamilelik sırasında yüksek dozda almaktan kaçınmasını önerir. Doktorunuz tamam olmadan, hamile bir kadın hamileliği boyunca magnezyum hidroksit almaktan da kaçınmalıdır.

Magnezyum Oksit

Drugs.com magnezyum oksiti temel bir mineral olarak tanımlar. Bu antasitin bir oral kapsülünün alınması, vücuttaki magnezyum seviyesini arttırabilir ve mide asidini nötralize edebilir. SafeFetus.com bu tür antasitlerin hamilelik sırasında B kategorisi bir risk olduğunu bildirmektedir. Bu, üreme altındaki hayvanlar üzerinde yapılan kontrollü çalışmaların fetus için herhangi bir risk göstermediği, ancak aynı çalışmaların henüz hamile kadınlarda da yapıldığı anlamına geliyor.

Kaçınılması Gereken Antasitler

Bazı antasitler güvenli değilken Hamilelik veya olumsuz yan etkileri var. Bunlar alüminyum, aspirin, sodyum sitrat ve sodyum bikarbonat içerenleri içerir. BabyCenter.com, alüminyumun yüksek dozlarda kabızlık ve toksik olabileceğine işaret ediyor. Hamilelik sırasında aspirin alınmamalıdır ve salisilat veya asetilsalisilik asit olarak listelenen bazı popüler gazlı antasit içeceklerinde bulunur. Kabartma tozu olarak bilinen sodyum bikarbonat, sodyum sitrat altında da satılmaktadır. Bu tip antasit, sodyum seviyelerini artırabilir ve suyun tutulmasına yol açabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır