|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Hamilelikte Çok Zor Egzersizler Bebeğinize Zarar Verebilir mi?

Hamilelikten önce düzenli olarak egzersiz yaptıysanız, hamilelik boyunca aktif kalmak, gücünüzü korumanıza ve hatta şişkinlik, sırt ağrısı ve kabızlık gibi rahatsız edici semptomları hafifletmenize yardımcı olabilir. Fakat vücudunuzu çok zorlamak hem sizi hem de bebeğinizi tehlikeye atabilir, bu nedenle bebeğiniz doğduktan sonra egzersiz yapmak için modifiye edilmiş bir yaklaşım uygulayın.

Vücut Sıcaklığı

Vücut sıcaklığınızın ne zaman artması normaldir aktifsiniz ancak hamilelik sırasında vücudunuzu çok sıcak tutan egzersizlerden kaçının. Aşırı ısınma özellikle ilk üç aylık dönemde tehlikelidir, çünkü bebeğin ana organlarının gelişimi için kritik bir dönemdir. Hamilelik sırasında daha çabuk aşırı ısınabilir, bu nedenle serin bir yerde egzersiz yapın ve sulandırmak için antrenman öncesinde, sırasında ve sonrasında bol miktarda su için.

Kalp Hızı

egzersiz sırasında kendini çok zorluyor. Nefesiniz kesilirse, daha fazla oksijen gerektiren sadece siz değilsiniz; Bebeğiniz de ihtiyacı olan oksijeni alamıyor olabilir. Egzersiz sırasında her zaman normal konuşabilmenizi sağlamak için iyi bir kuraldır.

Limitleri Kaldırma

Hamile kalmadan önce ağırlık kaldırıyorsanız, doktorunuzun iznine sahip olduğunuz sürece devam etmeniz uygun . Ancak ağır ağırlıklar, gevşeme hormonundaki yüksek seviyeler sayesinde, hamilelikte gevşeyen eklemlerinize baskı yapabilir. Hamilelik sırasında daha hafif ağırlıklarla kendinizi sınırlayın ve yaptığınız tekrar sayısını artırın.

Dengeleyici Hususlar

Karnınız büyüdükçe ve ağırlık merkeziniz değiştikçe düşmeye daha yatkınsınız, sen ve bebeğin. Dengenizi test etmek için tasarlanan egzersizlerden kaçının, bir Bosu topunda veya tek ayak üzerinde dururken ağırlık kaldırma gibi. Ve koşmak yerine, engebeli veya engebeli arazide yürümek ve yürümek yerine, hamilelikten sonra düz yüzeylere yapışır.

Genel Kurallar

Hamilelikte egzersiz yaparken hatırlanması gereken en önemli şey, eğer yanlış hissediyorsa, Yapma Hamilelik, vücudunuzu konfor bölgesinin ötesine itme zamanı değildir, bu yüzden sadece aktif kalmak için odaklanın. Son olarak, vajinal kanama, baş dönmesi, nefes darlığı, baş ağrısı, göğüs ağrısı, baldır ağrısı veya şişlik, kas zayıflığı, rahim kasılmaları, cenin hareketinin azalması veya vajinadan sızan sıvı gibi olağandışı semptomlar yaşarsanız, egzersizi durdurun ve doktor.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır