| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hamilelikte Ne Yapmamalısınız?

Hamilelikten önce fiziksel olarak aktifseniz veya hamileliğiniz sırasında yumuşak bir egzersiz programına başlamak istiyorsanız, büyüyen bebeğinizin vücudunuza hangi sınırlamaları getirebileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Hamilelik sırasında çoğu egzersiz yapılabilir olsa da, bebeğinizin kanlanmasını etkileyen veya etkisi çok yüksek olan bazı şeyler vardır. Herhangi bir hamilelik egzersiz programına başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekir, ancak hamilelik sırasında genel egzersiz rehberleri sizi güvenli egzersizler konusunda yönlendirebilir.

Genel Sınırlamalar

Siz yaparken, kural olarak çeşitli egzersiz türlerinden kaçınılmalıdır. Bebeğinize riskini en aza indirmek için hamile. Bunlara sıçrayan veya sarsıcı egzersizler de dahildir. Bununla birlikte, hamile kalmaktan önce bir koşucuysanız ve pürüzsüz bir yürüyüşle nasıl koşulacağınıza aşina iseniz koşu yapmak bir istisna olabilir. Sıçrama egzersizlerinden kaçınılmalı, düşme riskinizi arttırırken aniden yön değiştirmenize sebep olan egzersizlerden de kaçınılmalıdır. Karın vuruşuna maruz kalma potansiyeli olan egzersizlerden de kaçınılmalıdır. Eğer ağrı, solunum zorluğu veya kanama gibi semptomlar yaşarsanız, hemen egzersizi bırakın.

Kas Tonlama Egzersizleri

Hamileliğinizde ilerledikçe, büyüyen bebeğiniz arterlerinize ekstra baskı yapmaya başlar. uyku pozisyonunuzu etkiler ve rutin egzersiz yapın. Üçüncü hamilelik ayınızdan sonra, sırtüstü düz yatmayı içeren karın egzersizi gibi egzersizlerden kaçınmalısınız. Baş aşağı bisikletler, el veya omuz ayakları ve aşağı doğru köpek yoga pozisyonları gibi ters pozlardan da kaçınılmalıdır. Derin diz dirsekleri ve sırt dirsekleri de vücuda çok fazla baskı uygular ve bundan kaçınılmalıdır.

Spor

Hamilelikte kayak ve at biniciliği dahil olmak üzere etki ve potansiyel düşme riski içeren sporlardan kaçınılmalıdır. Futbol, ​​basketbol ve futbol da yaralanma ve etki riskini arttırır ve bundan kaçınılmalıdır.

Tıbbi Koşullar ve Egzersiz

Hamilelikteki bazı durumlar veya sağlık komplikasyonları tamamen egzersiz yapmanıza engel olabilir. Bunlar arasında ikinci veya üçüncü trimesterde kanama, servikal yetmezlik öyküsü, plasenta previa, yüksek kan basıncı veya anemi vardır. Kalp veya akciğer hastalığı olan kişiler, düşük veya doğum komplikasyonları riskini azaltmak için hamilelik sırasında egzersiz yapmaktan kaçınmalıdır. Doktorunuz sizinle ve bebeğinizin sağlığını etkileyebilecek her türlü kişisel durumu ele almalıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com