Hamileyseniz, doğum öncesi test yaptırmak olumlu bir şey gibi görünebilir, bebeğinizin sağlığını kontrol etmenin ve bir erkek veya kız çocuğunuz olup olmadığını öğrenmenin bir yolu. University of Tennessee Medical Center'a göre, tüm doğum öncesi testlerin yüzde 97'si iyi haber veriyor; doğum öncesi testler aynı zamanda ebeveynleri hamilelik konusunda zor seçimler yapmaya zorlayan problemleri de ortaya çıkarabilir.
Anormallik Bulma
Çoğu hamile çift, ilk doğum öncesi ultrasonuna girerek ultrasonun ne olacağı konusunda daha heyecanlı göstermek. İlk ultrason, ana anormallikler için bir tarama testi olarak işlev görür; Teşhis edilebilecek olası sorunlardan bazıları uzuv anormallikleri, yüz deformasyonları veya nöral tüp defektleridir. Bir sorunu onaylamak veya daha fazla teşhis etmek için genellikle ek testler gerekir. Ebeveyn adayı, çoğu hamileliğin problemsiz bir şekilde ilerlemesinden dolayı rahatlık alırken yanlış bir şey keşfetme ihtimalinin farkında olmalıdır.
Yanlış Pozitifler ve Negatifler
Testler yapılamaz. Down sendromu gibi bazı kromozomal bozuklukların riskini değerlendiren bir test olan üçlü ekran, bir problemi teşhis etmez, ancak bebeğin kromozomal bir problemi olduğu riskini değerlendirir. Üçlü ekranın potansiyel olarak yüzde 5 civarında bir pozitif oranı var, ancak bu bebeklerin çoğunun aslında genetik hastalıkları olmadığını, Genetik Eğitim Merkezi'nde belirtiyor. Prenatal testler, özellikle kromozomal testler yapmazsanız ancak sadece bir ultrason yaptırırsanız, her problemi bulamayabilir. Kromozomal test yaptırmış olsanız bile, nadir durumlarda fetal kromozomlar yerine maternal kromozomlar çıkarılabilir ve test edilebilir.
Olası Gebelik Kaybı
Risk küçük olsa da, amniyosentez veya koryonik gibi bazı prenatal test prosedürleri villus örneklemesi gebelik kaybı riskini artırabilir. CVS sırasında doktorunuz, kromozomları test etmek için plasentadan küçük bir miktar doku çeker. Genetik Eğitim Merkezi'ne göre, CVS sonrası gebelik kaybı şansı yüzde 1'den az. Amniyosentez sırasında doktorunuz karnınıza ince bir iğne sokar ve sıvı içindeki kromozomları test etmek için az miktarda sıvı çeker. Amniyosentezi izleyen düşük oran, Tennessee Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, 200'de birdir.
Fetal Hasar
Nadir olmasına rağmen, CVS veya amniyosentez gibi istilacı işlemler de cenin hasarına neden olabilir. Koryon villus örneklemesi hamileliğin erken döneminde, 63. gebelik haftasından önce yapılan nadir durumlarda fetusta uzuv kısalmasına neden olabilir. "Doğum Öncesi Teşhisi" Ekim 1992 sayısında yayınlanan bir Milan Üniversitesi çalışmasında, altı aydan yedi haftaya kadar hamileliğin çok erken dönemlerinde yapılan CVS ile yüzde 1,6'lık bir uzuv azaltma riski bildirildi.