|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Sosyalleşme Çocuklarda Öğrenmeyi Nasıl Etkiler

İnsan beyinleri dövülebilir ve uyarlanabilir niteliktedir, etraflarındaki herşeyi içeri alabilir ve dahil edebilirler. İnsanlığı doğanın dürtülerinin ötesine yükselten bu kapasitedir. Bununla birlikte, kendisini öğrenme eylemi aynı zamanda çocuğun dünyayı görme biçimini etkileyen, kalıplanabilecek bir şeydir.

Sosyalleşme

Sosyalleşme, insanların kültürel normları edindiği ve geliştirdiği eylemdir. aile, akranlar, din ve devlet gibi çevrelendiklerinden kişilik özellikleri ve davranışları. Bu, bilinçli veya bilinçsiz olarak gerçekleştirilebilir. Genetik davranışların yönlendirilmesinde de büyük rol oynamaktadır, ancak sosyalleşme bu istilacı özellikleri şekillendirmeye yardımcı olmaktadır. Örneğin, Malezya'daki Semai kabilelerine nazik davranmaları ve sorunlardan kaçınmaları öğretilir, ancak kuzey Güney Amerika'daki Yanomamö Kızılderilileri saldırgan olma konusunda eğitilir. Psikolog Silvan Tomkins, bir bireyin davranışlarını kabile kültüründen öğrendiği yüz ifadeleriyle okuma becerisiyle ün salmıştır. Bununla birlikte, bu arketipler bir kuraldan daha genel bir şeydir.

Sosyalleşme genellikle kendi kendini tatmin eder. Öğrenme, öğrenmeyi etkileyen sosyalleşmeyi etkiler, bu nedenle öğrenmeyi daha da bölmek yararlıdır: öğrenmeyi kolaylaştırmak için zihnin bilişsel olarak yapılandırılma şekli ve gerçek öğrenme eylemi. Her ikisi de, bireyin etrafındaki toplumdan ve çevreden, hayatının başlarından başlayarak emilebilir. Bunlar, yaratıcılığı, öğrenme coşkusunu ve bir grup içindeki benliğin içeriğini etkileyebilir. Örneğin Po Bronson ve Ashley Merryman tarafından yayınlanan "Newsweek" dergisinin 10 Temmuz 2010 tarihli baskısında, fikir üretme ve rol oynamayı teşvik eden etkinliklerin yaratıcılığı da teşvik ettiği bildirildi. Bu da nasıl öğrendiğimizi etkiliyor.

Seçimler

San Francisco'daki Sheena Iyengar ve Mark Lipper tarafından yapılan bir araştırmada San Francisco, kültürlerin çocukların öğrenirken nasıl seçtiklerini etkilediğini keşfetti. Hem Anglo-Amerikalıların hem de Asyalı-Amerikalıların anagram yapmasına izin verildi, ancak tamamlanan anagramların türleri öğretmenleri, anneleri ya da kendileri tarafından seçilmeliydi. Anglo-Amerikalılar ağırlıklı olarak kendi seçimlerini yapmayı tercih ettiler ve bu seçim bir otorite figürünün eline geçtiğinde çok açık davranmıyorlardı. Asyalı-Amerikalıların tanışma olasılıkları çok daha fazlaydı, fakat annelerine ve öğretmenlerine çok fazla değil. Sheena Iyengar’a göre, Asyalı Amerikalılar’ın seçimi “güvendikleri ve saygı duydukları insanların seçimlerine göre bir topluluk ve uyum yaratmanın bir yoluydu.”

Türleri

Sosyalleşme, öğrenmemizin yüksek olup olmadığını etkiler doğada bireysel veya kolektif. Bazı öğrenmeler muhafazakar ve uygunluk ve hiyerarşik yapı etrafında yönlendirilmiş. Diğer öğrenme türleri, çocukları kendi deneyimlerini kontrol etmeleri için güçlendirir. 1962'de Hennan A. Witkin tarafından geliştirilen bilişsel bir model, öğrencileri iki türe ayırdı: tarlayı bağımsız, çevrelerindeki dünyayı yapılandırmaya çalışanlar ve daha bütünsel bir yaklaşım sergileyen alana bağlı.

Önem

Ruth Ellen Bean alan bağımsız öğrencilerinin “çocuğun çocuk yetiştirme uygulamalarına sıkı sıkıya bağlı uygulamaları, yüksek sosyalleşmiş tarımsal ve /veya otoriter ortamlara uyması için baskı altında tutulduğu ülkeler veya toplumlardan” geldiğini tespit ederken, alan bağımlı öğrenciler daha özerk toplumlardan geliyor . Bu, nasıl öğrendiklerini etkiler - örneğin, öğrencilerin öğrendikleri şeyin bölümlerini mi yoksa tamamını mı manipüle edip edemediklerini - ancak doğal armağanlarını veya eğilimlerini gerektirmez. -

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]