Bir bebeğe bakmak, özellikle de bebeğin reflü yaptırması durumunda bazen çok yorucu olabilir. Reflü çeken bebeklerin çoğu ebeveynleri beslenmeye fazladan zaman ayırmalı, tükürme nedeniyle sık sık kıyafet değiştirmeli ve potansiyel olarak telaşlı bir çocuğa bakmalıdır. Reflü belirtileri birçok bebekte sorunlara yol açmaktadır ve problemin bir kısmını yönetmenin invazif olmayan bir yolu da uyku ile ilişkili bazı alışkanlıkların değiştirilmesidir.
Reflü
Bebeklerde gastroözofageal reflü, asit ve midede yemek yemek borusu içine geri. Bebeklerde bu, tükürme, kusma veya öksürük olarak görülür. Bazı bebekler, yemek borusunun dokusuna temas eden mide asidinin ağrısına bağlı olarak beslenebilirler. Ulusal Sindirim Hastalıkları Takashanesi'ne göre, bebeklerin yüzde 50'sinden fazlası üç aylıkken bir miktar reflü geçirecek, ancak çoğu bebek artık 12 ila 24 ay arasında semptomlara sahip olmayacak.
Önem
Uyuyabilir bebeği reflü ile etkiler çünkü bebek tipik olarak yatmak için yatar pozisyonda kalır. Bu, yerçekiminin etkilerini azaltır ve mide içeriğinin daha kolay geri akmasını sağlar. Oturmak yerine oturmak yerine yatmak, alt kısımda yemek borusu sfinkeri (LES) üzerine baskı yapabilir; bu, normal olarak mide ile yemek borusu arasındaki teması kısıtlar. LES üzerindeki baskı mideyi sıkıştırarak içeriği özefagusa zorlar.
Konumlandırma
Sık sık tüküren ve uykudan reflü ile uyanan bebeklerin ebeveynleri, bebeklerinin uyku pozisyonlarını değiştirmeleri gerekebilir durumu daha iyi yönetmek için. Yatağın başını 30 derecelik bir açıyla yükseltmek veya bebeğin sol tarafına yatmasını sağlamak, yerçekiminin etkilerini yiyecek ve mide asidinin aşağı tutmasına izin verir. Reflü olan bazı bebeklerin ebeveynleri, çocuklarının bir kısmını dik pozisyon almak için bir araba koltuğunda uyurlar. Bebeğin öne kaymasını önleyen bir araba koltuğu seçmek de mide üzerindeki baskıyı azaltabilir.
Beslemeler
Uyku zamanlarında yemlerin zamanlaması yetersiz kalan yiyecek miktarını etkiler. Bir bebeği beslemek daha az miktarda olur ve onu yatırmadan önce 30 dakika dik pozisyonda tutmak reflü etkilerini azaltabilir. Pirinç gevrekleri ile yapılan kalınlaştırma beslemeleri bazı olumlu etkiler göstermiştir, ancak uygulama tartışmalıdır. Bazı bebekler, kalınlaştırılmış yiyecekleri uyurken yutma, tükürme, öksürme veya aspirasyona neden olabilirler.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Non-invaziv tedaviler, uykudaki bebek için reflü semptomlarını yönetmek için kullanılabilir, fakat önlemek için özen gösterilmelidir. olası tehlikeler. 30 derecelik bir açıyla yükseltilmiş bir yatağa yerleştirilen bebekler, yaklaşık üç aylıktan sonra aşağı kayabilir. Uyurken bebeği korumak için özel pozisyonerler kullanılabilir. Bazı klinisyenler ani bebek ölümü sendromuna karşı kampanyada önerilmese de, uykuya yatkın bir bebek yerleştirmeyi önermişlerdir. Ebeveynler, doktorlarıyla reflü yapan bir bebeğin uygun şekilde konumlandırılmasını tartışmalıdır. Sadece midelerinde uyuyacak olan bebeklere apne monitörü verilebilir.
, , ] ]