|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kahve İçtikten Sonra Egzersiz Yapabilir misiniz?

Kafein çoğu insan için zararsız bir ilaçtır ve egzersiz, fiziksel olarak rutinlerine dahil edebilecek kişiler için pozitif bir aktivitedir. Bu iki uygulama genellikle sorunsuz bir şekilde bir araya getirilebilir - kafein ve fiziksel eforun ikisi de vücudunuza etki eder. Kahve içtikten sonra egzersiz yapmak popülasyonun küçük bir kesimi için tehlikelidir, ancak çoğu kişi risk almaz.

Fiziksel Etkiler

Kafein, merkezi sinir sisteminizi kahve içtiğiniz dakikalar içinde etkiler. İlaç bir uyarıcıdır, bu yüzden daha fazla uyanık olmanızı sağlar, yorgunluğu azaltır ve uykunuz varsa sizi uyandırır. Bu etkiler sıklıkla arzu edilirken, kafein ayrıca kimyasal maddelere karşı çok hassas olan insanlarda ajitasyon, baş dönmesi ve sinirlilik gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Uyarıcı etkiler kahve içtikten sonra egzersizi kolaylaştırabilir, ancak olumsuz etkiler, bu reaksiyonlara yatkın kişiler için egzersizi önleyebilir.

Aşırı miktarda kahve tüketmek, içinde egzersiz yapmayı olumsuz yönde etkileyebilecek rahatsız edici semptomlara neden olur. kafeine karşı aşırı duyarlı olmayan insanlar. Kalp atışlarınız hızlanıyor, kaslar titriyor, gergin hissediyorsunuz ve karnınız sinirleniyor. Bu sorunların tümü fiziksel aktiviteyi bozabilir. Egzersiz, kalp atışlarınızı zorlama nedeniyle daha hızlı attırmanızı sağlar, bu nedenle, eğer kafein bu etkiyi büyütürse kalp problemleriniz varsa, egzersizinizden önce çok miktarda kahve içmek tehlikeli olabilir. Kafein bir idrar söktürücüdür. TeensHealth.org’a göre idrar çıktınızı artıracağı anlamına geliyor. Sıvı çıkışını derhal doldurmazsanız, bu dehidrasyon riskinizi yükseltir. Egzersiz, vücudunuzu serin tutmak için terletir. Kahve içtikten sonra çalışırsanız, artan sıvı kaybını terleme ve idrara çıkma ile dengelemek için yeterli miktarda su veya diğer nemlendirici içecekler içmek için özel bir çaba gösterin.

Uyarı

Nüfusun yaklaşık yüzde 2'sinde anevrizma var veya beyindeki arter duvarındaki şişkin nokta. Bazen bu durum zararsızdır, ancak zayıf nokta patlarsa felce yol açabilir. Hem araştırmacılar hem de kahve, “Stroke” dergisinde yayınlanan Hollandalı araştırmacılar tarafından yapılan 250 kırıklıktan kurtulan bir 2011 çalışmasına göre, yırtılma olasılığını artırıyor. Egzersiz stokların yüzde 8'ine, kahve ise yüzde 1'ine bağlıydı. Yirmi sekiz diğer risk faktörü çalışıldı. Bir araya geldiklerinde, hala vakaların sadece yüzde 5'iyle bağlantılıydı. Artan rüptür şansı nedeniyle bir anevrizma varsa, egzersizle kahveyi takip etmekten kaçının.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]