|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Tip 2 Diyabetle Beslenmeyen Yiyecekler

Birçoğu için diyabet sadece diyetle kontrol edilemez, ancak akıllıca bir seçim yapmak diyabetli tüm insanlar için faydalıdır. Şeker hastalığınız varsa kesinlikle yasak olan yiyecekler yoktur, ancak bazı yiyecek türleri kan şekerini kontrol etmeyi oldukça zorlaştırır ve ayrıca genel sağlığa da katkıda bulunur. Şeker hastasıysanız, örneğin şekerli yiyeceklerden ve sağlıksız yağ içeren yiyeceklerden uzak durmak, örneğin, sağlık durumunuzu artırabilir ve şeker hastalığınızı yönetmek için tıbbi müdahalenin gerekliliğini en aza indirebilir.

Şeker ve Şekerli Yüksek İçecekler birçok sağlıklı tam gıdada bulunurlar. Şeker hastalığınız olsa bile ılımlı bir şekilde şeker yiyebilirsiniz. Ancak şeker bir karbonhidrattır ve tüm karbonhidratlar gibi kan glukoz seviyelerini de etkiler. Şekeri yüksek bir yiyecek tükettiğinizde, aksi takdirde tüketmiş olabileceğiniz başka bir karbonhidratın yerini almasına izin verin. Örneğin, yemekten sonra bir çerez almayı planlıyorsanız, öğünle birlikte gelen fırında patatesleri yemeyin. Genel olarak, kek, kurabiye ve şekerleme gibi şeker bakımından zengin yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmemesi önerilir. Ayrıca, gazlı içecekler, meyveli içecekler ve çok şekerli kahve içecekler dahil içeceklerde ve kurutulmuş meyvelerde ve paketlenmiş atıştırmalıklarda bulunan şekerin farkında olun. Herkesin şekere tepkisi farklı olduğu için “ılımlılık” sayılan belirli bir miktar yoktur. Genelde, ılımlılığı sürdürmek için, özel günler için şekerli yiyecekleri kurtarın ve meyve gibi doğal tatlılık kaynaklarını seçin.

Sağlıksız Yağda Yüksek Gıdalar - Diyabetinizi yönetmeye çalışırken gıdalardan kaçının doymuş yağ oranı yüksektir. Diğer şeylerin yanı sıra, doymuş yağlar, kolesterolünüzü artırabilir ve diyabetin neden olduğu yüksek riskinize ek olarak kalp hastalığı geliştirme riskinizi artırabilir. Ek olarak, doymuş yağdaki yüksek diyetler, yağ dokusu, karaciğer, kalp ve kaslarda aşırı yağ birikmesi ile bağlantılıdır. Bu durum aynı zamanda insülin direnciyle de ilişkilidir, yani vücudunuz insülinin varlığına uygun şekilde cevap vermez.

Doymuş yağ, birçok işlenmiş gıdada, tereyağında, yüksek yağlı etlerde, yüksek yağda bulunur. süt ürünleri, çikolata ve birçok tatlı. Tekli doymamış yağlar veya sağlıklı yağlar içeren yiyecekler kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Bu yiyecekler arasında avokado, zeytinyağı ve yerfıstığı ezmesi bulunur. Bu tür yağlar sağlıklı olmasına rağmen, ölçülü olmak önemlidir - sağlıklı yağlar hala kalorilerde yüksektir. şeker hastalığı. Glisemik indeks, karbonhidrat içeren bir yiyeceğin kan glukozunu ne kadar etkilediğini ölçer. 1 ila 100 arasında değişen bu ölçüm, bir gıdadaki yağ ve lifi de dikkate alır. Bir gıdanın işlenme derecesi bile glisemik indeks sıralamasını belirleyebilir. Glisemik indeks düşük gıdalar kan glukoz seviyeleri üzerinde çok az etkiye sahipken, glisemik indeks yüksek gıdalar çok büyük bir etkiye sahiptir. Glisemik İndeks. Porsiyon boyutlarına ve yiyeceklerin karışımına dikkat edin. Yemeğiniz glisemik indeks üzerinde yüksek bir besin içeriyorsa, yemeğinizi tamamlamak için düşük indeksli gıdalarla dengeleyin. Glisemik indeks üzerinde yüksek rütbeli yiyecekler arasında simit, beyaz ekmek ve simit ile küspe patates, pirinç keki ve kraker gibi nişastalı sebzeler bulunur. Düşük rütbeli yiyecekler yulaf ezmesi ve tatlı patatesdir. Tam tahıllı karbonhidratlar tercih edilir, ancak herhangi bir karbonhidratın aşırı tüketimi bir problem olabilir. Kepekli tahıllar işlenmiş emsallerinden önemli ölçüde daha fazla besin değeri içerir. Rafine bir tahıl yerken, tüm glikoz düzeyindeki etkilerin hiçbir faydası olmadan elde edersiniz. İşlenmiş tahıllar, beyaz ekmek de dahil olmak üzere beyaz unla yapılan herhangi bir gıdada bulunabilir. Tahılsız mısır unu da işlenmiş bir tahıldır ve sonuç olarak kaçınılması gerekir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]