İnsan vücudu kendi lizini veya C vitamini yapmaz. Lizin ve C vitamini, hem eklem sağlığı hem de hormon üretimi için önemlidir. Her ikisi de ısıyla kolayca tahrip olur, bu da pişirme yöntemlerini gözden geçirir. C vitamini yönünden zengin besinler, mümkün olduğunda çiğ olarak tüketilmeli veya bir tarif hazırlanmasının sonunda atılmalıdır. Kızartmak, kızartmak veya kızartmak yerine C vitamini açısından zengin yiyecekleri kızartmak veya kızartmak.
Enzim ve Hormon Üretimi
Lizin, vücudun enzimler ve hormonlar üretmesi için ihtiyaç duyduğu dokuz temel amino asitten biridir. Esansiyel amino asitler vücudun kendi yapamadığı asitlerdir. Lizinin üretilmesine yardımcı olan enzimlerden biri - karnitin - yağ asitlerini enerjiye dönüştürür ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Yeterli seviyelerde lisin, "Ulusal Bilimler Akademisi'nin Bildirileri" başlıklı 2004 tarihli bir araştırmaya göre, eksiklikler stres seviyelerini yükseltir ve hastalık direncini azaltırken, vücudun strese verdiği cevabı düzenler. Tiroid hormonu ve folik asit, tirozin ve triptofan metabolize. C vitamini norepinefrin ve epinefrin salınmasıyla stresi düzenlemeye yardımcı olur. Kızartma veya kızartma, lizini hızlı bir şekilde yok eder, bu yüzden fındıkları çiğ olarak yiyin ve kızartma yapmak yerine çiğ veya kızartın veya kızartın. Kalsiyum alımı vejeteryanlar için zor olabilir, ancak spirulina ve soya fasulyesi gibi bitki bazlı ürünler lizin alımını dengelemeye yardımcı olur.
Kollajen Oluşumu ve Azarlama Vücudun cilt, tendon ve kıkırdak gibi bağ dokular oluşturmasına yardımcı olur. Kolajen vücudun kan damarlarını onarmasına, çürükleri iyileştirmesine ve kemik kırıklarını düzeltmesine yardımcı olur.
C vitamini, enerji kaybına, diş çürümesine, diş eti iltihabına ve kanama sorunlarına neden olan kollajen üretiminin bozulmasını önleyen lekelenmeyi önler. İnsan vücudunun lekelenmeyi önlemek için günde en az 10 miligram C vitamini ihtiyacı vardır.
C Vitamini ve Lizin Kaynakları
İyi C vitamini kaynakları arasında turunçgiller, tatlı ve acı biber, patates, ıspanak, maydanoz, lahana, brokoli, Brüksel lahanası, kuşburnu, siyah kuş üzümü ve diğer meyveler, domates, yaban turpu ve su teresi. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezine göre, lisin kaynakları arasında kırmızı et, domuz eti, kümes hayvanları, Parmesan peyniri, morina, sardalya, kuruyemiş, yumurta, soya fasulyesi, spirulina ve çemen otu tohumu yer alıyor.