| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

İnsanlarda Magnezyum Eksikliğinin Nedenleri Nelerdir?

Hipomagnezemi olarak da bilinen magnezyum eksikliği kas zayıflığı, yorgunluk, kramplar, kalp problemleri, artmış kan basıncı, sinirlerin aktivitesinde artış, zihinsel bozukluklar, depresyon ve nöbetler. Magnezyum vücuttaki birçok enzimin çalışmasına yardımcı olur. Enzimler, kimyasal reaksiyonları hızlandıran proteinlerdir. Bu reaksiyonların bazıları, kasların uygun şekilde kasılmasına, sinirlerin işlev görmesine ve hücrelerin protein üretmesine ve enerji aktarmasına yardımcı olmasına yardımcı olur. Düşük magnezyum seviyelerine diyet faktörleri, gastrointestinal ve böbrek problemleri ve ilaçlar neden olabilir. Düşük magnezyum ve diğer mineral dengesizliklerinin teşhisi ve yönetimi için bir doktora danışmanız önemlidir.

pp kayıp. Magnezyum yeşil yapraklı sebzelerde, balıklarda, etlerde, tahıllarda ve meyvelerde bulunur. Hem alkolizm hem de çok yüksek bir yağ diyeti vücuttaki düşük magnezyum seviyelerine katkıda bulunur.

GI Tract Losses

Düşük toplam vücut magnezyum seviyeleri, GI kanalının magnezyum absorbe edememesinden kaynaklanabilir ya da magnezyum GI sistemi. Magnezyumun çoğu ince bağırsağın ucu olan ileumda emilir. Kanser için pelvis radyasyonu, protein glütene bağırsak alerjisi olan çölyak lafı gibi enflamatuar hastalıklar veya ameliyatta ileumun uzaklaştırılması gibi magnezyumun düşük emilimine yol açabilir. GI yolundaki magnezyum kaybı ayrıca aşırı kusma veya ishal ile de ortaya çıkabilir.

Böbrek Kaybı

Bazı şartlar böbreklerin aşırı miktarda magnezyum salgılamasına neden olabilir. Bunlara alkol, kan damarlarındaki aşırı sıvı, yüksek kan kalsiyum seviyeleri ve bir dizi sendrom dahildir. Örneğin, Gitelman sendromunda, hücreye böbrek içindeki mineral taşınımında rol oynayan belirli bir proteini yapmasını söyleyen bir gen mutasyona uğrar. Bu, düşük magnezyum da dahil olmak üzere vücutta mineral dengesizliklerine neden olur.

İlaçlar

Birçok ilaç sınıfı ayrıca düşük magnezyuma neden olabilir. Diüretikler sıvının vücuttan atılması için idrar üretimini arttırır ve magnezyum seviyelerinin düşmesine neden olabilir. Mide ve mide ülserlerinde artmış asitliği tedavi etmek için kullanılan bazı proton pompa inhibitörleri, böbrekler üzerindeki etkileriyle düşük magnezyumlara da neden olabilir. Ek olarak, aminoglikozitler adı verilen belirli antibiyotikler gibi böbreklere zarar verebilecek ilaçlar ve siklosporin ve anti-fungal amfoterisin gibi bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar da idrarda magnezyum kaybına neden olabilir. > , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com