1. Besleme :Yiyecekler ağızda dişler ve dil yardımıyla daha küçük parçalara ayrılır. Tükürükteki enzimler sindirim sürecinin başlamasına yardımcı olur ve daha sonra yiyecek yutulur.
2. Sindirim :Mide, zararlı bakterileri öldüren ve besinleri parçalamaya başlayan hidroklorik asit salgılar. Yiyecek çalkalanır ve proteinleri, yağları ve karbonhidratları parçalayan enzimler içeren midenin sindirim sıvılarıyla karıştırılır. Mide sonunda yiyeceği kimus adı verilen yarı sıvı bir maddeye dönüştürür.
3. Emilim :Kimus ince bağırsağa doğru hareket eder ve burada pankreastan gelen enzimler ve karaciğerden gelen safra tarafından daha da parçalanır. İnce bağırsak, besinlerin emilimi için yüzey alanını artıran villi adı verilen küçük parmak benzeri çıkıntılarla kaplıdır. Besinler villusun duvarları yoluyla kan dolaşımına emilir.
4. Boşaltım :Sindirimin atık ürünleri kalın bağırsağa geçer ve burada bakteriler tarafından daha da parçalanır. Atıktan su emilir ve geri kalan katı atık (dışkı) rektum yoluyla vücuttan dışarı atılır.