|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | metabolizma Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Alkolizmden kaynaklanan asit reflüsünü nasıl durdurursunuz?

Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) olarak da bilinen asit reflü, alkol tüketimi de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin neden olabileceği yaygın bir durumdur. Alkolizmden kaynaklanan asit reflüsünü azaltmak için aşağıdakiler önemlidir:

- Alkol tüketimini sınırlayın: Alkolizmden kaynaklanan asit reflüsünü önlemenin en iyi yolu alkol alımınızı azaltmaktır. Aç karnına alkol almaktan kaçının ve kendinizi günde bir veya iki içkiyle sınırlandırın.

- Belirli alkol türlerinden kaçının: Bira ve şarap gibi bazı alkol türlerinin asit reflüsüne neden olma olasılığı diğerlerine göre daha yüksektir. Asit reflüye yatkınsanız bu tür alkollerden uzak durmaya çalışın.

- Bol su için: Sulu kalmak mide içeriğini incelmeye ve asit reflü riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Günde sekiz bardak su içmeyi hedefleyin.

- Sağlıklı bir diyet yapın: Sağlıklı bir diyet yemek asit reflü riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Yağ ve şeker oranı düşük, lif oranı yüksek yiyecekleri seçin.

- Kafein ve nikotinden kaçının: Kafein ve nikotinin her ikisi de alt özofagus sfinkterini (LES) gevşetebilir ve bu da asit reflüsüne yol açabilir. Asit reflüye yatkınsanız bu maddelerden uzak durmaya çalışın.

- Düzenli egzersiz yapın: Düzenli egzersiz LES'i güçlendirmeye ve asit reflü riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Haftanın çoğu gününde en az 30 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapmayı hedefleyin.

- Uyurken başınızı kaldırın: Başınızı 6-8 inç kadar yükseltmek asit reflü riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Kama yastık kullanmayı veya yatağınızın baş kısmını yükseltmeyi deneyin.

- Reçetesiz satılan ilaçları alın: Sık veya şiddetli asit reflü yaşıyorsanız doktorunuz antiasitler, H2 reseptör antagonistleri (simetidin veya ranitidin gibi) veya proton pompası inhibitörleri (omeprazol veya esomeprazol gibi) gibi reçetesiz satılan ilaçları almanızı önerebilir.

Alkolün muhakeme yeteneğinizi etkileyebilecek bir depresan olduğunu unutmamak önemlidir. Çok fazla alkol içmek kazalara ve yaralanmalara yol açabilir. Şiddetli veya kronik asit reflü yaşıyorsanız doktorunuzla konuşun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır