1. Sindirim: Normal sindirim süreçleri, kaburgaların hemen altındaki alan da dahil olmak üzere karın içinde guruldama, guruldama veya hareket gibi hislere neden olabilir. Bu genellikle endişelenecek bir neden değildir ve kendi kendine çözülmelidir.
2. Gaz: Sindirim sisteminde gaz birikmesi aynı zamanda kaburgaların altında hareket veya çırpınma hissi yaratabilir. Gaz ağrılarına bazen şişkinlik, karın rahatsızlığı veya gaz eşlik edebilir.
3. Peristalsis: Peristalsis, yiyecekleri sindirim sistemi boyunca iten istemsiz kas kasılmalarıdır. Bu kasılmalar bazen karın içinde hareket şeklinde hissedilebilir.
4. Hıçkırıklar: Hıçkırık, diyaframın istemsiz kasılmaları nedeniyle meydana gelir ve bu da ani bir harekete veya kaburgaların altına sıçramaya neden olabilir. Hıçkırıklar genellikle zararsızdır ve kendiliğinden düzelir.
5. Mide Hırıltısı: Açlık sancıları veya mide hırıltısı, kaburgaların altındaki bölge de dahil olmak üzere karın bölgesinde hareket hissine neden olabilir.
6. Kas Spazmları: Karın duvarındaki kas spazmları veya seğirmeler bazen vücudun içinde hareket ediyormuş gibi hissedilebilir.
7. Bağırsak Hareketleri: Bazı durumlarda kaburgaların altındaki hareket hissi bağırsak hareketi ihtiyacıyla ilişkilendirilebilir.
8. Abdominal Aort Anevrizması (AAA): Nadir durumlarda, kaburgaların altındaki hareket veya nabız hissi, vücuda kan sağlayan ana arter olan aortta bir çıkıntı olan abdominal aort anevrizmasına (AAA) işaret edebilir.
9. Hamilelik: Kadınlar için kaburgaların altındaki hareket hamilelik ve fetüsün büyümesi ve hareketi ile ilişkili olabilir.
10. Altta yatan Tıbbi Durumlar: Bazı durumlarda vücutta kalıcı veya olağandışı hareketler, mide-bağırsak bozuklukları, irritabl bağırsak sendromu (IBS), çölyak hastalığı, Crohn hastalığı veya diğer sindirim sorunları gibi altta yatan tıbbi bir durumun göstergesi olabilir.
Vücudunuzdaki olağandışı hareketlerden veya hislerden endişeleniyorsanız, doğru değerlendirme ve teşhis için bir sağlık uzmanına danışmanız en iyisidir.