1. Omuz Eklemi :Glenohumeral eklem olarak da bilinen üst kol kemiğinin (humerus) kürek kemiğiyle (skapula) buluştuğu yerde oluşan eklemdir. Omuz eklemi top ve yuva tipinde olup, abdüksiyon (kolun vücuttan uzağa hareket ettirilmesi), adduksiyon (kolun vücuda doğru hareket ettirilmesi), fleksiyon (kolun öne doğru bükülmesi) dahil olmak üzere geniş bir hareket aralığına izin verir. Uzatma (kolun düzleştirilmesi) ve dönüş (kolun döndürülmesi).
2. Dirsek Eklemi :Dirsek humerus, ulna ve radius kemiklerinin eklemlenmesiyle oluşan menteşe tipi bir eklemdir. Kolun dirsekte bükülmesine (fleksiyonu) ve düzleştirilmesine (ekstansiyonuna) olanak sağlar.
3. Bilek Eklemi :Bilek, el bileği kemikleri de dahil olmak üzere birçok küçük kemiği içeren karmaşık bir eklemdir. Bilek eklemi, fleksiyon, ekstansiyon, radyal sapma (bileğin başparmağın yanına doğru bükülmesi) ve ulnar deviasyonun (bileğin küçük parmağın yanına doğru bükülmesi) dahil olmak üzere bir dizi harekete izin verir.
Bu ana eklemlere ek olarak, kol içinde, el bileğindeki tek tek karpal kemikler arasındaki eklemler ve ön kolun uzun kemikleri (radius ve ulna) arasındaki eklemler gibi başka birkaç küçük eklem daha vardır. Bu küçük eklemler de dahil olmak üzere toplam sayı daha yüksek olabilir, ancak tipik olarak bahsedilen üç eklem (omuz, dirsek ve bilek) bir kolun ana eklemleri olarak kabul edilir.