Golgi gövdesi, sarnıç adı verilen bir dizi düzleştirilmiş, istiflenmiş zardan oluşur. Golgi gövdesinin zarları, proteinlere çeşitli şeker molekülleri ekleyerek bunları değiştiren protein işleyen enzimlerle doludur. Bu modifikasyonlar proteinlerin düzgün çalışması için gereklidir.
Golgi cisimciği ayrıca proteinlerin ve lipitlerin salgılanmak veya depolanmak üzere keseciklere ayrılmasında ve paketlenmesinde de rol oynar. Endoplazmik retikulumda (ER) sentezlenen proteinler ve lipitler veziküller içerisinde Golgi cisimciğine taşınır. Golgi gövdesi daha sonra bu proteinleri ve lipitleri değiştirir ve onları varış yerlerine göre keseciklere ayırır. Salgı kesecikleri hücre zarına taşınır ve onunla birleşerek içeriklerini hücre dışına bırakır. Depolama kesecikleri hücrenin iç kısmına taşınır ve ihtiyaç duyulana kadar içeriklerini depolar.
Golgi gövdesi ökaryotik hücrelerde önemli bir organeldir. Proteinlerin ve lipitlerin salgılanması veya depolanması için keseciklere işlenmesi, değiştirilmesi, sınıflandırılması ve paketlenmesinden sorumludur. Golgi bedeni olmasaydı bu önemli hücresel işlevler mümkün olmazdı.