|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | diyabet
Sağlığı ve Hastalıkları

Menopoz Glukoz Direniş

Hormonal dengesizlikler menopoz sırasında bir kadının biyolojik süreçler üzerinde büyük hasara yol açabilir . Her kadının vücudunda farklı olduğundan , bu geçiş sürecininetkileri kişiden kişiye değişebilir . Hormonlar metabolizma süreçlerini düzenleyenvücut yardımcı hayati fonksiyonlar hizmet . Glikoz metabolizması işlemleri bu zamanda gerçekleşiyordeğişikliklerden etkilenenalanlardan biridir . Menopoz

Menopoz bir kadının hayatında hormonal istikrarsızlık dönemine işaret ediyor. Vücudun üreme yeteneklerini sonuna gelmek gibi bu hormonal değişiklikler ,yaşlanma sürecinin normal bir parçasıdır . Östrojen , progesteron ve testosteron en çok etkilenenhormonlar vardır . Bu değişiklikler genel metabolik vücudun dengesini yanı sıra şeker düzenleyen ve metabolize vücudun yeteneğini , ya da glikoz etkisi . Yaşamın bu kez dört yıldan altı yıla kadar her yerde sürebilir gibi ,bireysel bağlı olarak , her geçen yıl daha da glikozu metabolize etmevücudun yeteneğini bozabilir.
Metabolik dengesizlik
Hormonal dengesizlikler , kilo alımı, duygusal dalgalanmalar ve vücut sıcaklığı dalgalanmalarışeklinde görünür . Karın bölgesindeki yağ olarak dikkat çekici bir artış, gövde testosteron seviyelerindeki artış özelliğidir. Vücut yağ ve şeker metabolizması için nasıl değişiklikler metabolik sendromlara geliştirmek için artmış riski olan kadınlar yerleştirin. Tedavi edilmediği zaman , metabolik dengesizlikler kardiyovasküler hastalık ve diyabet gibi hastalıklara dönüşebilir . Sürecinin normal bir parçası , kontrolsüz bırakılmaması gereken bir şey olmasa da , direnç glukoza .
Glukoz Metabolizması

Glikoz bir ana enerji kaynağı için vücut . Glikoz metabolizmasıvücut hücrelerinin tüm iç olur bir hücrenin temel faaliyettir . Şekerkan yoluyla vücutta ilgili hareket eder ve insulin adı verilen bir hormon ile hücre içine taşınır. İnsülin hücreler tarafından alınabilir bir forma kan şekeri metabolize çalışır. Her bir hücre, insüline duyarlı olan reseptörleri uzmanlaşmış . İnsülin olmadan, hücreleri glikoz ve kan şekeri düzeylerinin artacağını almak mümkün olacaktır . Menopoz meydanahormonal değişiklikler insüline hücrenin duyarlılığı değiştirmez ve zor glikozvücudun hücre girmek için yapmak . Menopoz
İnsülin Direnci

Hormonal dengesizlikler olabilir tipik olarak verilmektedir östrojen seviyelerini azaltmış ve testosteron düzeyleri artmıştır . Östrojen düzeylerindeki bu değişiklik, menopoz sırasında insülin direnci ile ilişkilidir. Östrojen insülin vücudun duyarlılığını düzenleyen aktif bir rol oynar. Sonuç olarak, vücut hücreleri , kandakiglikoz düzeyleri mevcut reddetme veya karşı direnç göstermeye başlarlar . Bazı durumlarda ,vücutkan dolaşımına daha fazla insülin dökerek bu duyarsızlık telafi etmek için çalışacağız. Ancak, östrojen düzeyi düşük hücresel yanıtları yanı sıra aşırı insülin temizlemek içinkaraciğer yeteneğini bozar devam ediyor. Progesteron düzeyleri değişmeden kalırken bazı kadınlar için, östrojen düzeyleri düşebilir . Bu iki hormon birbirlerine Çıkış dengelemeye çalışırken , kontrolsüz progesteron düzeyleri daha insülin direnci durumları kötüleştirebilir .
Önleme

Doğru beslenme alışkanlıkları ve düzenli egzersiz azaltmaya yardımcı olabilir vücuda hormonal değişim etkileri. Düzenli egzersiz rutinleri normal vücut süreçlerini güçlendirmek ve metabolik dengeyi geliştirmek için çalışıyoruz. Fasulye , meyve, sebze ve tam tahıllar gibi işlenmemiş ve rafine edilmemiş gıdalar dahil diyetler de hormon ve metabolik seviyelerini dengelemek için yardımcı olabilir . İşlenmemiş gıdalar fitokimyasallar denilen doğal bitki bileşikleri içerir . Bazı fitokimyasallar aslında vücutta östrojen rolünü taklit edebilir. Gerçekte , bu kimyasalların glikoz direnci gelişen koşullara karşı yardımcı olabilir . Kafein , şeker , alkol ve yağ içeren yiyecekler şekeri metabolize etmek içinvücudun yeteneğini kötüleştirir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]