* Kas gerginliği veya burkulması: Bu, boyun ağrısının en yaygın nedenidir. Boyundaki kasların aşırı kullanımından, örneğin ağır bir şeyin kaldırılmasından kaynaklanabilir.
* Bel fıtığı: Bu, omurgadaki bir diskin içindeki yumuşak malzemenin dışarı sızması ve sinire baskı yapmasıyla ortaya çıkar. Fıtıklaşmış diskler boyun, omuz ve kollarda ağrıya neden olabilir.
* Omurga stenozu: Bu, omurilik ve sinirlere baskı uygulayabilen omurilik kanalının daralmasıdır. Spinal stenoz boyunda, sırtta ve bacaklarda ağrıya, uyuşukluğa ve güçsüzlüğe neden olabilir.
* Faset eklem sendromu: Bu, omurgadaki omurlar arasındaki küçük eklemleri etkileyen bir durumdur. Faset eklem sendromu boyunda ağrıya, sertliğe ve hareket aralığının azalmasına neden olabilir.
* Osteoartrit: Bu, boyundaki eklemleri etkileyebilen dejeneratif bir eklem hastalığıdır. Osteoartrit boyunda ağrıya, sertliğe ve hareket aralığının azalmasına neden olabilir.
* Romatoid artrit: Bu, boyundaki eklemleri etkileyebilen otoimmün bir hastalıktır. Romatoid artrit boyunda ağrıya, sertliğe ve hareket aralığının azalmasına neden olabilir.
* Enfeksiyon: Menenjit veya tüberküloz gibi enfeksiyonlar boyun ağrısına neden olabilir.
* Kanser: Boyun, omurga veya vücudun diğer kısımlarındaki kanserler boyun ağrısına neden olabilir.
Boyun ağrısı yaşıyorsanız nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmeniz önemlidir.