diyet basit şekerlerin azaltılması için Diyet suggetions önemlidir . Candida şeker beslenir . Basit şeker biz beyaz sofra şekeri olarak bildiklerini ve kurabiye , kek ve dondurma gibi besinlerde bulunur . Candida büyümesine katkıda bulunan diğer gıdalar ile ilgili büyük bir süt ve diğer süt ürünleri miktarları ve peynir, fıstık ve alkol gibi maya yüksek miktarda gıdalar.
Kanıt karışık olan canlı probiyotik kültürler ile yoğurt yeme olsun günlük olarak yararlı olduğunu , ancak bu zarar vermez . Sarımsak tüketiminizi artırın; Bu güçlü anti- fungal özelliklere sahiptir. Bazı baharatlar aynı zamanda anti - mantar özelliklere sahip . Bunlar kekik , tarçın , adaçayı ve karanfil bulunur . Esansiyel yağ asitleri aynı zamanda Candida mücadele için yararlıdır. Fındık , keten tohumu ve somon gibi soğuk su balıkları tüketiminizi artırın. B - vitaminleri açısından zengin tam tahıllar da tavsiye edilir . Bir probiyotik takviyesi candida gibi zararlı organizmaları defetmek " iyi" bakteri tedarik doldurmak olabilir . Etikette belirtildiği şekilde atın . Akne için
Diyet Önerileri
Aşağıdaki öneriler akne flare - up önlemeye yardımcı olabilir . Anti- oksidan bakımından zengin meyve ve sebze yiyin . Her türlü Karpuzu özellikle zengin bir kaynağıdır. Bu Kepekli tahıllar dahil olmak üzere her türlü bütün taze gıdaların tüketimini artırmak ve işlenmiş , paketlenmiş gıdaların alımını azaltmak için iyi bir fikirdir .
Azaltılması ve enflamasyonu önleyerek akne mücadele için bir anahtardır . Diyet soğuk su balıkları , keten tohumu ve fındık gibi omega - 3 yağ asitleri bakımından zengin kaynaklarını içerir . Uzun bir süre , birçok inanılan fındık akne katkıda ama kanıt aksi gösterir . Ancak, bunlar sivilce katkıda düşünüyorsanız , bunları yemeyin . Inflamasyona katkıda bulunan diğer gıdalar , beyaz ekmek ve makarnalar ve tatlılar gibi masa şekeri ile bir şey bulunur .
Nemli cildinize tutulması da önemlidir . Bugözenekleri temizlemek yardımcı olur . Gıda alerjileri ve hassasiyetleri akne katkıda bulunabilir . Gıda alerjileri için test yaptırmayı düşünebilirsiniz . En yaygın alerjenler süt , buğday gluteni , mısır , soya , koruyucu ve kimyasal gıda katkı maddeleri vardır .