1. Beyin :Nefes almayı bıraktıktan birkaç saniye sonra beyin oksijen eksikliğinden acı çekmeye başlar. Beyin hücreleri oksijen yoksunluğuna karşı son derece hassastır ve birkaç dakika içinde ölmeye başlar.
2. Kalp :Beyin oksijensiz kaldıktan sonra kalp kısa bir süre daha atmaya devam edebilir, ancak oksijenli kan temini olmadığında sonunda duracaktır.
3. Akciğerler :Akciğerlerin çalışması durur, bu da karbondioksit birikmesine ve kan dolaşımındaki oksijen seviyesinin daha da azalmasına yol açar.
4. Böbrekler :Böbrekler kandaki atık maddeleri filtrelemeyi bırakır ve bu da vücutta toksinlerin birikmesine yol açar.
5. Karaciğer :Metabolizma, detoksifikasyon ve protein üretimi gibi çeşitli hayati işlevlerden sorumlu olan karaciğer kapanmaya başlar.
6. Diğer Organlar :Pankreas, sindirim sistemi ve kaslar gibi diğer organ ve dokular, oksijen eksikliği ve toksinlerin birikmesi nedeniyle giderek işlevlerini kaybeder.
Organ kapanmasının tam sırası ve zamanlamasının, genel sağlık durumu, altta yatan tıbbi durumların varlığı ve oksijen yoksunluğunun spesifik nedeni gibi faktörlere bağlı olarak değişebileceğini unutmamak önemlidir.