| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Mesanenin Kalınlaşmasının Sebepleri Nelerdir?

Mesane çıkışı tıkanıklığı, hemorajik sistit ve amiloidoz hastalığı gibi çok sayıda hastalık mesanede kalınlaşmaya neden olur. Sık görülen semptomlar arasında idrarda ağrılı ve sık idrara çıkma, idrar kaçırma ve kan sayılabilir. Aşağıda sıralanan durumlar ve hastalıklar, mesaneyi etkileyen daha ciddi hastalıklardan bazılarıdır ve listelenen semptomlardan herhangi birinin olması üzerine tıbbi tedavi yapılması şiddetle tavsiye edilir.

Mesane Çıkışı Tıkanması

Mesane çıkışı tıkanması bir mesanenin ve üretranın açılmasının kısmen veya tamamen tıkanması durumunda, az veya hiç idrarın vücuttan çıkmasına izin verilmez. Mesane, bu tıkalı idrar akışına kalınlaşarak yanıt verir ve idrarı sıkmak için daha çok çalışır. Sonunda mesane duvarları incelir ve bu durum tedavi edilmezse mesane başarısız olur. Semptomlar genellikle yavaş yavaş başlar ve zamanla kötüleşir ve idrara çıkmaya başlayan sorunları, zayıf idrar akışını, sık gündüz idrara çıkmayı, idrar yapmak için gece boyunca uyanmayı, idrarda aciliyeti ve idrar kaçırma özelliğini içerir. Bazen mesane çıkışı prostat kanseri veya iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH) - genişlemiş prostat nedeniyle tıkanır. Mesane çıkışı tıkanıklığı kadınlarda nadirdir ve meydana gelirse, genellikle nörolojik bozukluklardan veya büyük, sarkık mesaneden kaynaklanır. Sigara içmek mesane tümörlerine ve üretra kanserlerine katkıda bulunur, bu nedenle gelecekteki mesane sorunlarından kaçınmak için sigarayı bırakmanız önerilir.

Hemorajik Sistit

Hemorajik Sistit, idrarda aniden mesane ağrısı ile birlikte göründüğü zamandır. Kan miktarı değişebilir; küçük miktarlarda idrar açık pembe, büyük miktarlarda koyu kırmızı olur. Kırmızı kan sıklıkla üretranın dışına akmaya devam eder. Kemoterapi hastaları veya kan hücresi sayıları zaten düşük olan hastalar bu hastalık için büyük risk altındadır. Hemorajik sistit başka sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, bedenleri zaten bir hastalığı olan kavga eden kanser hastaları için daha büyük bir sağlık sorunudur. Viral enfeksiyondan muzdarip olanlar veya güçlü antibiyotik alan kişiler de bu hastalık için risk altındadır. Belirtileri idrarda kan pıhtılaşması, idrarda kan, ağrılı idrar yapma, idrar yaparken yanma, yorgunluk, karın ağrısı, idrar yaparken idrar kaçırmak ve idrar kaçırma için gece boyunca uyanmaktır. Mesane veya pelvik radyasyonda kemoterapi alanlarda en sık rastlanan yöntemdir.

Amiloidoz

Amiloidoz, organlarda amiloid proteinleri adı verilen maddelerin birikmesinden kaynaklanan bir hastalıktır. Amiloid proteinleri, çoğunlukla kemik iliğindeki hücreler tarafından üretilen anormal proteinlerdir ve herhangi bir doku veya organda bitebilir. Bu nadir hastalık herkesi farklı şekilde etkiler ve 2010 yılı itibariyle kesin nedeni bilinmemektedir. Bu hastalığın üç ana formu birincil, ikincil ve kalıtsaldır. Primer amiloidozun nedenleri bilinmemekle birlikte, sekonder amiloidoz, tüberküloz ve romatoid artrit gibi diğer hastalıklarla birlikte oluşacaktır. Kalıtsal amiloidoz, hastalığın genetik yoluyla geçirildiği zamandır. Bu hastalığın belirtileri idrarda protein, ishal, kabızlık, nefes darlığı, yorgunluk, halsizlik, düzensiz kalp atışı, göz çevresinde mor lekeler, yutma zorluğu, dramatik kilo kaybı, hızlı dolgunluk hissi, genişlemiş dil ve uyuşma veya ellerde karıncalanma gibi ve ayaklar. 40 yaş üstü olanlar, kemik kanseri gibi diğer hastalıklara sahip olanlar gibi bu hastalık için daha fazla risk altındadır. Bir aile öyküsü, diyaliz gerektiren böbrek hastalığının yanı sıra, bir kişiyi de riske sokar. Diyaliz kandaki proteinleri uzaklaştırmaz, vücutta anormal proteinlerin birikmesine neden olur. Amiloidoz hastalığı kalbe, böbreklere ve sinir sistemine zarar verebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com