MRSA (Metisiline Dirençli Staphylococcus Aureus) en çok reçete edilen antibiyotiklere dirençli stafil bakteri türüdür. MRSA enfeksiyonlarının çoğu bir hastanede ya da bakım evinde olmaktan kaynaklanırken, toplulukta edinilen MRSA ülke çapında son derece yaygın hale gelmiştir. MRSA en sık deriyi enfekte eder ve kaynama, püstül, nodül, apseler ve ülser gibi lezyonlar olarak, tekil bir lezyon veya lezyon gruplarında görülür. MRSA enfeksiyonuna duyarlı, genellikle göz ardı edilen bir alan, kafa derisidir. Staph bakterileri, travma sonrası kafa travmasından sonra kafa derisi yaralanmasına, çizilmeden tahrişe veya kimyasal saç ürünlerindeki kafa derisi yanıklarına kolayca zarar verebilir. Saç derisi MRSA'yı teşhis etmek zor olabilir, çünkü saç lezyonları gizleyebilir ve kafa derisi MRSA semptomları, sebasöz kistler ve sedef hastalığı gibi diğer kafa derisi hastalıklarıyla karıştırılabilir. Kafa derisi MRSA'dan şüphelenildiğinde, aşağıdaki belirtileri arayın ve derhal doktorunuzu arayın. MRSA'nın erken tedavisi, selülit, septisemi ve MRSA zatürree gibi ciddi ve bazen yaşamı tehdit edici komplikasyonlardan kaçınmak için çok önemlidir. Kafa derisindeki MRSA enfeksiyonları genellikle, kepek, bit ve kafa derisi iltihabı ile bağlantılı diğer genel durumlarla kolayca karışabilen küçük tahriş olarak başlar. ve dokunmaya duyarlı. MRSA ile ilişkili kafa derisi nodülleri, tek nodüller veya çoklu nodül grupları olarak görünebilir. MRSA nodülleri genellikle iltihaplanır ve minör şiddetli ağrı ve rahatsızlığa neden olur. Sık sık patlamayı koparır ve sızdırırlar ve bazen kanamasına bile neden olabilirler. Nodüller patladığında, kaşıntılı kalın kabuklu kabuklarla kaplanabilir. Bazı kafa derisi MRSA vakaları, büyük oozing nodülleri yerine küçük püstüller üretir. MRSA püstülleri sivilcelere benziyor ve iltihaplı cilt bölgeleriyle çevrili. Bu püstüller sıklıkla basit folikülit olarak yanlış teşhis edilir. Ancak rutin antibiyotikler püstülleri tedavi edemediğinde, MRSA enfeksiyonundan şüphelenilmelidir.
Diğer enfeksiyon belirtilerine dikkat edin. Birçok kafa derisi MRSA vakası cilt lezyonları dışında hiçbir semptom üretmezken, bazı insanlar tüm vücutta stafil enfeksiyonu semptomları yaşar. Aranacak bazı MRSA semptomları şunlardır: ateş, iştahsızlık, şişmiş lenf düğümleri, baş ağrısı ve yorgunluk.
MRSA ile enfeksiyon şüphesi varsa derhal tıbbi yardım alın. MRSA'nın doğru antibiyotiklerle tedavi edilmesi önemlidir (genellikle oral, topikal olarak ve /veya bir IV yoluyla verilir). Tedavi edilmezse, kafa derisi MRSA, vücudun diğer organlarında akciğer, kalp, omurga, böbrek ve mesane gibi tehlikeli enfeksiyonlara yol açabilir.
Kafa derisi MRSA için doktorunuz tarafından tedavi edilirken Staph enfeksiyonunun başkalarına yayılmasını önlemek için gerekli önlemleri alın. MRSA lezyonlarını steril bandajlarla kaplı tutun. Kafa derisindeki MRSA durumunda, başınızı günlük olarak temizlenen ve dezenfekte edilen eşarp veya pamuk şapkalarla kaplayabilirsiniz. Hibiclens gibi bir yara temizleyici ile her gün şampuan. Ayrıca, kafa derisi yaralarını toparlanmayı hızlandırmak için günde 2-3 kez saf çay ağacı yağı ile tedavi edebilirsiniz. Çay ağacı yağı, birçok çalışmada MRSA bakterilerini çok etkili bir şekilde öldürdüğü kanıtlanmıştır. Kafa derisi yaraları özellikle ağrılı ve hassassa, uygulamadan önce çay ağacı yağını suyla seyreltin. İyi hijyen uygulayın ve gün boyunca birkaç kez, özellikle MRSA ile enfekte olmuş kafa derisi yaralarına dokunduktan sonra ellerinizi sabun ve ılık suyla yıkayın. , enfekte iken kullanılan fırçalar ve saç aksesuarları. Yatak çarşaflarını ve battaniyeleri çamaşır suyu ile sıcak suyla yıkayın. Saçınızı düzenli olarak yıkayın ve kepek ve egzama gibi saç derisi durumlarını kontrol altında tutun. Önceden varolan bir kafa derisi rahatsızlığı olması, gelecekte kafa derisi MRSA ile enfekte olma olasılığınızı artırır.
Uyarılar
MRSA çok ciddi bir enfeksiyondur ve hemen bir doktor tarafından tedavi edilmelidir. MRSA'nın kafa derisinde veya başka bir yerde olabileceğini düşünüyorsanız, doktorunuzu aramaktan çekinmeyin. Erken tedavi hayatı tehdit edici MRSA komplikasyonlarını önleyebilir.
, , ] ]