Tarhun, Fransız mutfağında ve turşu tadında kullanılan yaygın bir bitkidir. Allergized.com'a göre, polen veya lateks alerjisi olan kişiler, tarhun de alerjik reaksiyonuna maruz kalabilir. Mayo Clinic'e göre, "bağışıklık sisteminiz yabancı bir maddeye tepki verdiğinde" ve histamin ve antikorları serbest bırakarak kendini savunduğunda alerjik bir reaksiyon meydana gelir. Tarhun alerjisi olduğundan şüpheleniyorsanız aranacak belirtiler ve semptomlar var.
Ağız Tahrişi
Az miktarda tarhun kullandıktan sonra, otlara alerjisi olan bir kişi karıncalanma ve uyuşma hissi geliştirebilir ağzın içinde ve çevresinde. Çoğu zaman dil ve dudaklar alerjik reaksiyon nedeniyle şişebilir. Ağız kuruluğu boğaz ağrısına yol açabilecek tarhun alerjisinin bir başka belirtisidir.
Cilt Tahrişi
Vücuttaki histamin salınımı vücudun çeşitli bölgelerinde cilt tahrişine neden olabilir. Bazıları için tahriş, kaşıntılı ciltten başka bir şey değildir, ancak diğerleri için tüm vücutta kurdeşen ve egzamaya dönüşebilir. Tarhun alerjisinin neden olduğu cilt tahrişi, cildi yatıştırmak ve düzeltmek için topikal bir antihistamin krem ve nemlendiriciyle tedavi edilebilir.
Solunum Zorluğu
Tarhun alerjik reaksiyonu, burun pasajlarının şişmesine, aşırı mukusun oluşmasına neden olabilir üretim ve boğaz tahrişi, solunumun solunmasına neden olur. Tahriş olmuş sinüslerin sonucu burun akıntısı veya burun tıkanıklığı, baş ağrısı, burun sonrası damla ve hapşırıktır. Reçetesiz satılan bir oral antihistamin alınması, bu solunum sorunlarını ilk dozu aldıktan 15 ila 20 dakika sonra çözmelidir. Boğazınızın belirgin şekilde şişmesini düşünüyorsanız, bir doktora danışın veya 9-1-1'i arayın.
Gastrointestinal Reaksiyonlar
Tarhun alerjisi, bireyin gastrointestinal sistemini etkiler. Acil belirtiler mide ağrısı veya rahatsızlık, kusma, ishal ve bulantı olabilir. Gastrointestinal reaksiyonlar, bol miktarda su içerek ve kalsiyum tabletleri gibi mideyi rahatlatmak için bir ilaç alarak, oral bir antihistamin ile tedavi edilebilir.
Anafilaksi
ancak, birey ayrıca belirli polen türlerine karşı ciddi bir alerjiye sahipse mümkündür. Anafilaktik şok, vücudun alerjene aşırı tepki vermesidir; bu durum, vücudun bayılma, boğaz şişmesi ve kalp atış hızını hızlandırarak aşırı reaksiyona girmesine neden olur. Anafilaktik şok yaşadığınızı düşünüyorsanız, derhal acil sağlık personeliyle iletişim kurun.