|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Kene Dönüşü Nasıl Yapılır Out

Ormanda hiç yürüyüş yaptıysanız, seyahatinizde kene ile karşılaşmış olma ihtimaliniz iyidir. Tüm vücudunuzu, ormanlar, yüksek çimler veya geyiklerin otlayabileceği herhangi bir yer gibi potansiyel kenetlenmiş alanlarda bulunduktan sonra keneler açısından incelemeniz önemlidir. Kene boyutları değişir, bu yüzden olağandışı bir şey arayın. Bir geyik kene, örneğin, küçük bir siyah leke gibi görünüyor. Vücudunuzda bir onay işareti görürseniz, keneyi en kısa sürede çıkarmanız zorunludur.

Sıvı Sabun Yöntemi

Pamuklu bir topun üstüne büyük bir damla sıvı sabun dökün.

Keneyi pamuk topuyla 15 ila 20 saniye boyunca hafifçe silin. Çoğu durumda, kene kendi kendine geri çekilir ve pamuk topuna yapışır.

Ellerinizi lastik eldivenlerle örtün ve kene yerine oturmazsa, kene manuel olarak çıkarın. kendi. Bu, keneyi kavramak için tırnaklarınız varsa en iyisidir. Keneyi yavaşça cilde sıkıca tutturun ve bükmeden sıkıca çekin. Kene gövdesini çok fazla sıkmayın, çünkü bunun yapılması toksinlerin vücudunuza yayılmasını sağlar.

Çıkarılan keneyi küçük bir cam kavanoz veya fermuar kilitli plastik torbaya koyun ve yerleştirin Dondurucunun içinde. Enfeksiyon belirtileri geliştirirseniz ve kenenin incelenmesi gerektiğine bağlı olarak keneyi 30 gün boyunca saklayın.

Cımbız Yöntemi

Keneyi cımbızla yakına kadar tutun cilt mümkün olduğunca. Keneyi ağızdan kavramak istiyorsunuz, ancak kenenin büyüklüğü bunu tespit etmeyi zorlaştırabilir, bu yüzden enjeksiyon bölgesine mümkün olduğunca yaklaşın.

Yavaşça geri çekin ve sıkıca bükülmemesine, geriye sarsmamaya ve kene gövdesini sıkmamaya dikkat ederek. Kenenin ağzı deriye yapışan keskin dikenlerle kaplı olduğundan zamanınızı ayırmayı bekleyin.

Keneyi yukarıda anlatıldığı gibi kaydedin veya tuvaleti yıkayın. Asla çöp kutusuna atmayın çünkü sizi tekrar dışarı atar ve tekrar ısırır.

İpucu

Ormanda veya kampta yürüdükten sonra kendinizi ve evcil hayvanlarınızı keneler için inceleyin. Kendi başınıza keneyi çıkaramazsanız tıbbi yardım isteyin.

Uyarılar

Patojenleri yayabileceğinden, asla ellerinizle keneyi çıkarmaya çalışmayın. Cildinizdeki kene hiçbir zaman petrol jölesi veya benzin gibi maddeler uygulamayın. Asla yanan bir kibrit kullanarak kene çıkarmayı denemeyin. Enfeksiyon veya Lyme hastalığı belirtileri görürseniz her zaman derhal tıbbi yardım isteyin.

Gerekenler

Cımbız

Kauçuk eldivenler

Sıvı sabun

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]