Antinükleer antikorlar (ANA), hücrelerdeki normal proteinleri hedefleyerek hücre tahribatına ve sağlıklı vücut dokularına zarar verir. ANA kan testi kanda antinükleer antikorların varlığını ortaya koymaktadır. Pozitif bir ANA her zaman hastalığın varlığını göstermese de, bazı hastalıklar pozitif ANA test sonuçlarına neden olur ve benzer semptomlara neden olur. Bu durum cildi, böbrekleri, eklemleri ve vücudun diğer kısımlarını etkiler. Lupuslu kişiler şiddetli semptomlar (parlama) dönemleri geçirir ve bunu bu semptomlardan remisyon takip eder. Amerikan Klinik Kimya Birliği, homojen ve anahatlı antinükleer antikor modellerinin, lupusun varlığına işaret ettiğini bildirmektedir.
Skleroderma
Skleroderma, cilt ve bağ dokularının sertleşmesine ve sıkılmasına neden olur. Bu durum vücut çok fazla kollajen ürettiğinde ortaya çıkar. Skleroderma, akciğerlerin, böbreklerin ve kalp dokusunun yaralanmasına neden olabilir, yüksek tansiyon ve anormal kalp ritmi gibi ciddi durumlar için riski artırır. Mayo Kliniği'ne göre skleroderma ayrıca diş komplikasyonlarına neden olabilir ve erektil disfonksiyona katkıda bulunabilir. boyundaki bezlerin şişmesi ve kuru besinler yemenin zorluğu. ANA test sonuçlarının pozitif çıkmasına neden olan diğer hastalıklar gibi, Sjögren sendromu da bilinmeyen bir nedeni olan otoimmün bir hastalıktır. Amerikan Romatoloji Koleji, 400.000 ila 3.1 milyon yetişkinin bu duruma sahip olduğunu tahmin eder.
Karışık Bağ Dokusu Hastalığı
Karışık bağ dokusu hastalığının sistemik skleroz, sistemik lupus ve polimiyozit özellikleri vardır. Bu durum eklem ağrısı, zayıflık, cilt anormallikleri ve iç organlarda hasara neden olur. Karışık bağ dokusu hastalığı aynı zamanda Raynaud’un sendromuna neden olur ve bu da soğuk havaya maruz kaldığında parmakların solmasına ve uyuşmasına neden olur. Benekli antinükleer antikor modeli, karışık bağ dokusu hastalığının mevcut olma olasılığını gösterir.
Romatoid Artrit
Romatoid artrit üç aşamada ortaya çıkar. Birinci aşama, eklemlerin astarlarının şişmesine neden olur. İkinci aşama, eklem astarının kalınlaşmasına neden olur. Üçüncü aşama, kıkırdak ve kemiği sindiren enzimlerin salınımına yol açar. Bu ağrıya, hareket kaybına ve eklem şeklinin kaybına neden olur. Romatoid artritin semptomları sertlik, halsizlik, halsizlik, grip benzeri semptomlar, kas ağrısı ve iştahsızlıktır. Bu semptomlar cildin mavimsi kırmızı rengiyle lekeli görünen bir deri döküntüsünü takip eder. Bu döküntü, eklemleri kontrol etmek için kullanılan kaslarda ve göz kapaklarında gelişir. Dermatomiyozit tedavisi yoktur, ancak fizik tedavi, dinlenme, ısı tedavisi ve egzersiz, hastalığın semptomlarını tedavi eder. . Bu hastalık aynı zamanda meme uçlarını, dudakları, burnu ve kulakları da etkileyebilir. Birincil Raynaud’lar bilinen bir neden olmadan ortaya çıkar. İkincil Raynaud’lar başka bir durumun sonucu olarak ortaya çıkar. Bir Raynaud’un saldırısı sırasında kan akışının azalması cildin beyazlaşıp maviye dönmesine neden olur. Kan akışı geri döndüğünde, Raynaud hastaları uyuşukluk, karıncalanma, yanma veya zonklama hissi yaşayabilir.