| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ağız Ağrılarından Nasıl Kurtululur

Ağız yaraları, ağız boşluğunun çevresindeki belirli bölgelerde yetişen küçük ülser yamalarıdır. Çok kırmızı veya beyaz görünebilirler, kanama eğilimi olabilir ve tedavi edilmezse enfeksiyon kapabilirler. Ağız yaralarına zayıf ağız hijyeni, viral ve bakteriyel enfeksiyonlar, uygun olmayan diş telleri ve takma dişler, kırılmış diş veya dolum, vitamin ve mineral eksikliği, dehidrasyon, aşırı alkol ve sigara içme dahil birçok etken vardır. Ağız yaraları çok rahatsız edici ve acı verici olabilir - özellikle yemek yerken veya içerken. Ağız yaralarından kolayca kurtulmanız için bazı yararlı ipuçları.

Ağız ağrınıza biraz topikal macun sürün. Fluocinonide (Lidex), amlexanox (Aphthasol) ve Orabase gibi reçetesiz satılan reçeteli kremler, ağrıları hafifletmek ve iyileşmeyi hızlandırmak için doğrudan ağız ağrınıza uygulanabilir. Bu topikal kremlerin uygulanması, başka komplikasyonlardan kaçınmak için doktorunuzun önerisine göre yapılmalıdır.

Ağzınızı reçeteli gargara ile durulayın. Oral deksametazon içeren reçeteli ağız durulamaları genellikle ağız boşluğunuzun farklı bölgelerinde çok sayıda ağız yaralarınız varsa doktorlar tarafından reçete edilir. Enflamasyonu azaltmada yardımcı olur ve ayrıca ağrı ve rahatsızlığı azaltır. İstenmeyen yan etkileri önlemek için bu tip gargara doktorunuzun talimatına göre uygulanmalıdır.

Doktorunuza magnezya sütü (Maalox) hakkında danışın. Ağız yaralarını tedavi etme konusunda bu güçlü bir ajandır. Solüsyonu bir kabın üzerine dökün. İçeriği ayrılıncaya kadar birkaç dakika bekletin. Macunsu kısmı dibe çöktüğünde, sıvı kısmı dökün ve macunsu kısmını doğrudan yaranıza uygulayın. Ağrınızdaki bölgeyi kremayı 15 ila 20 dakika boyunca emmeye bırakın ve ardından ılık suyla durulayın. Ağız ağrıları kalıcı olduğunda ve diğer tedavilere cevap vermediğinde, doktorlar durumunuzu hafifletmek için genellikle oral ilaçlar reçete eder. Kolşisin (gut artriti için ilaç) ve simetidin (mide ekşimesi için ilaç) gibi diğer sağlık koşullarını tedavi etmek için kullanılan ilaçlar şiddetli ağız yaralarını tedavi etmek için verilebilir. Doktorlar ayrıca bağışıklık sisteminizi iyileştirmek ve ağız yaralarını fethetmek için B-12 vitamini, folik asit ve çinko gibi besin takviyeleri de verecekler.

Dişlerinizi yumuşak kıllı bir diş fırçası ile fırçalayın . Dişlerinizi fırçalamadan önce sıcak suya batırarak diş fırçanızın kıllarını daha da yumuşatabilirsiniz. Ağız ağrısının ağzını aşındırmamak için fırçalarken çok nazik olun. Bir diş fırçasının kullanımı sizin için çok acı verici ise, steril bir gazlı bezle bir Popsicle çubuğunu satarak doğaçlama yapabilirsiniz veya dişlerinizi ve diş etlerinizi temizlemek için biraz köpüklü bezler satın alabilirsiniz.

Diş ve ağız yüzeylerinizi temizlemek için uygun diş macunu kullanın. Florür içeren hafif ila orta dereceli diş macunları uyguladığınızdan emin olun. Güçlü diş macunları, özellikle diş beyazlatmak için hidrojen peroksit içerenlerden kaçınılmalıdır. Bunlar ağız ağrılarınızı daha da tahriş eder.

Ağız ağrınızı her yemekten sonra ve yatmadan önce doğal solüsyonlar kullanarak tedavi edin. "Fill your mug with lukewarm water.", 3, [[1 çay kaşığı ekleyin. kabartma tozu ve 1 çay kaşığı. tuzun. Beraber karıştırın ve ağzınızı onunla çalkalayın. Çözeltiyi ağzınıza tükürmeden önce birkaç saniye tutmaya çalışın. Bu tedaviyi ayrıca yaparak da değiştirebilirsiniz. Kabartma suyunu macunlanana kadar suyla karıştırın ve ağrınıza uygulayın. Daha sonra ılık suya tuz ilave edin ve ağzınızı çalkalayın.

Ağzınızın tamamını iyice temizlemek için takma dişlerinizi çıkarın ve öğün aralarını temizleyin. Eğer yara protezinizin yüzeyinin altına yerleştirilmişse, basıncı azaltmak ve daha fazla tahrişi önlemek için her yemekten sonra protezlerinizi çıkarın. Geceleri de çıkardığınızdan ve steril olmaları için antibakteriyel bir çözeltiye batırdığınızdan emin olun. Ağrınız takılmamış takma dişlerden kaynaklanıyorsa, tedavi sırasında takmamaya çalışın. Takma dişlerin uygun şekilde oturması için diş hekiminize veya ortodontistinize gidin.

Ağzınızı ve tüm sisteminizi nemli tutun. Doktorunuzun onayı ile dehidratasyonla savaşmak için günde altı ila sekiz bardak su içirin - ağzınıza yeterli nem sağlayın ve ağrınızın hızla iyileşmesini sağlayın. Dudaklarınızın etrafındaki bölgeye gelince, üzerine biraz jöle veya kakao yağı sürerek nemlendirmeyi sağlayabilirsiniz.

İpucu

Diş fırçanızı her zaman temiz tutmaya dikkat edin. yabancı organizmalardan kirlenme. Kullandıktan sonra sıcak suya batırın ve kuru, temiz bir alanda saklayın. Ağız ağrısına yol açabilecek ağız boşluğu üzerinde aşınmayı önlemek için 2 ila 3 aylık kullanımdan sonra veya yayılmaya başladığında değiştirin. Ağız ağrınızın daha hızlı iyileşmesini sağlamak için baharatlı yiyecekler, tatlılar, asitli meyveler ve meyve suları, gazlı içecekler, sigara veya tütün ve alkol tüketmekten kaçının. Kırık bir dişiniz veya dolumunuz varsa, diş hekiminiz üzerinde hemen çalışsın. Diş teli takıyorsanız, ortodontistinizden diş etleriniz üzerinde ağız ağrısına yol açabilecek baskıları önlemek için keskin kenarları tam olarak örtmesini isteyin. Ağzınızdaki ağrı, yemeğinizi engelleyecek kadar şiddetliyse, yutmayı zorlaştırırsa ve ağız boşluğunuzda kanama varsa hemen doktorunuza gidin.

Gerekenler

Topikal krem veya macun

Reçete gargarası

Maalox veya magnezya sütü

Oral ilaçlar

Besin takviyeleri

Soft- kıllı diş fırçası

Florürlü diş macunu

Ilık su, tuz ve kabartma tozu

Petrol jeli veya kakao yağı

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com