Diş çekimi sonrası iyileşme sürecinde kan pıhtıları önemlidir. Diş prosedürünü takiben herhangi bir pıhtı kaybı, "ekstraksiyondan sonra bölgeye bulaşabilecek" kuru sokete "yol açabilir. Bir kan pıhtısı oluşmazsa veya yerinden çıkarsa, iyileşme sürecine zarar verebilir veya uzatabilir. Bu gerçekleşirse, bir diş hekimi ile hemen iletişime geçilmesi gerekir. Pıhtılar, yoğun durulama veya tükürme işleminden sonraki ilk 24 saat içinde yerinden edilebilir. Bir kamıştan veya sigaradan emmek de bir pıhtıyı yerinden edebilir. Kahve ya da çorba gibi sıcak sıvılar pıhtıyı çözebilir.
Gazlı bezi çıkarma bölgesinden uzak tutun, böylece yaklaşık bir saat boyunca sıkı bir basınç uygulanır. Diş hekimi genellikle çıkarmadan sonra size gazlı bez sağlar. Ofisi ağzınızdaki gazlı bezle tedavi edilen bölgeye bırakacaksınız.
Kanamanın durup durmadığını görmek için gazlı bezinizi dikkatlice çıkarın.
İlk 24 saat boyunca kanamayı kontrol etmek için daha fazla gaz uygulayın. Hafifçe nemlendirilmiş bir çay poşeti etkili bir gazlı bez ikame edicisidir ve hatta çayın tanik asidi nedeniyle pıhtılaşma oluşumuna yardımcı olur. 24 saat sonra kanama devam ederse, diş hekiminize başvurun.
Pıhtı oluşmaya başladığında, ekstraksiyon üzerinde koyu kırmızı film benzeri bir madde göreceksiniz. Yumuşak bir çikolata parçası gibi görünüp bile hissedebilir.
Alana dokunurken dikkatli olun ve çıkarmanın nerede olduğuna bağlı olarak pıhtı görmek zorsa dokunma "Bir diş aynası bu işlem sırasında yardımcı olabilir. Noktaya sadece kısa süreliğine dokunmanız gerekir, ancak koyu renkli pıhtıyı görebiliyorsanız hiç de değil.
Fırçalamak yerine, bir sonraki için tuz ve su karışımıyla hafifçe durulayın. birkaç gün.
Uyarılar
Kan pıhtılarının oluşmaması, diş çekimlerinin sadece yüzde 5'inde olur. Birkaç gün sonra ağrıya neden olabilir. Eğer pıhtı oluşmazsa veya yerinden çıkmışsa, dişhekimi prize ilaç uygulamalıdır.
Gerekenler
Gazlı Bez
Çay poşeti
Dental ayna (isteğe bağlı)
Tuz
Su