| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bebeği Tutan Dirseklerde Tendinit

Dirsek ağrısı, özellikle bir bebeğe bakarken günlük işleri zorlaştırabilir. Bileği öne ve arkaya doğru büken kasların aşırı kullanımı, bu kasların bağlandığı dirseklerde tendinite yol açabilir. Bir bebeği sık sık kaldırmak, taşımak ve tutmak bu kasların üzerinde çalışabilir. Bununla birlikte konservatif tedavi girişimleriyle ağrı azaltılabilir.

Dirsek tendiniti iç veya dış dirseğin veya her ikisinin tendonlarını etkileyebilir. Parmakları düzelten ve bileği geriye doğru büken kaslara toplu olarak ekstansör denir. Bu kaslar ön kolun arkası boyunca uzanır ve ortak ekstansör tendonu oluşturmak için bir araya gelirler. Bu tendon, dirseğin dış tarafındaki sivri kemik olan lateral epikondile bağlanır. Yaygın ekstansör tendonundaki tendinite tenisçi dirseği veya lateral epikondilit denir.

Fleksörler parmakları ve bileği öne doğru büken bir grup kastır. Bu kaslar ön kolun önünden geçer ve ortak fleksör tendonunu oluşturmak için bir araya gelirler. Bu tendon, dirsek iç kısmındaki sivri kemik olan medial epikondile bağlanır. Golfçü dirseği ve medial epikondilit, bu tip tendinit için ortak terimlerdir.

Belirtiler

Dirsek tendinitinin ana semptomu, tipik olarak kemiğe yapışdığı ortak fleksör veya ekstansör tendonunda bulunan aktivite ile ağrıdır. . Etkilenen bölge de şişebilir ve dokunulabilir.

El bileği fleksör kasları, bebeği tutarken, dirseğin iç kısmında ağrıya neden olacak şekilde yaygın olarak kullanılır. Bilek uzatıcıları, bir bebeği beşikten veya koltuktan çıkarmak ve biberonla beslemek için kullanılır. Bilek uzatıcılarının aşırı kullanımı dirseğin dış kısmında ağrıya neden olabilir. Zamanla, ön kol kaslarında zayıflık gelişebilir, bu da kavrama mukavemetinin ve sakarlığın azalmasına neden olur. Bebek biberondan emzirirken veya beslenirken, yetişkinin kollarının altına yerleştirilen bir yastık bebeğin ağırlığını destekler ve dirsek tendonlarındaki gerilimi azaltır. Mümkün olduğunda bebeği vücudunuzun önünde tutun - ağırlık merkezinize daha yakın - kalça yerine. Kalçanızda bir bebek tutmak, dirseğin içindeki tendonu zorlar.

Ön veya arka bir bebek taşıyıcı, bebeğin dirsek tendonlarını germeden tutmasına izin verir. Bilekleri düz bir pozisyonda başka işlerle yapmak da dirsek tendonu üzerindeki gerilimi azaltır. Örneğin, ellerini kollarının altından kaldırmak yerine ellerini altından kaldırmak için ellerinizi avuç içi pozisyonunda kaydırın.

Tıbbi Müdahaleler

Doğum sonrası dirsek tedavisi için genellikle fizik tedavi uygulanır tendinit. Ağrılı bölgedeki kan akışını artırmak ve iltihabı azaltmak için ısı, ultrason, elektrik stimülasyonu, masaj ve düşük seviye lazer tedavileri kullanılır.

Önkol etrafına bir kayış takılabilir, ön kolun yaklaşık iki parmak genişliğinin altında iki parmak genişliği günlük aktiviteler sırasında dirsek kıvrılma, fleksör veya ekstansör tendonlarındaki yükü azaltmak için. Bu kayışlar, genellikle, uzatıcılar veya bükücüler, hedeflenen kasların üzerine yerleştirilmiş bir yastığa veya yastığa sahiptir. Bileği hareketsiz hale getirmek ve bu kasların kullanımını önlemek için bir bilek gerdirme ateli takılabilir. Etkilenen tendonda bir kortizon enjeksiyonu doktorunuz tarafından önerilebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com