| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Yorgunluğu ve Kısa Süreli Bellek Kaybını Azaltma Sebepleri

Yorgunluk, iş ve ev hayatı gibi günlük streslerden kaynaklanan yaygın bir durumdur. Çoğu insan, araba anahtarlarını yanlış yerleştirmek veya araba kapılarını kilitlemeyi unutmak gibi kısa süreli hafıza kaybına uğrayacak. Bununla birlikte, yorgunluk ve kısa süreli hafıza kaybı kronik veya tekrar eden bir problem haline geldiğinde, altta yatan bir nedeni belirlemek için doktorla konsültasyon gerekebilir.

Kronik Yorgunluk Sendromu

Hastalık Kontrol Merkezlerine Göre Önleme, 1-4 milyon Amerikalı, kronik yorgunluk sendromundan muzdarip. Bu hastalık, fiziksel veya zihinsel aktiviteyle kötüleşen, ancak dinlenmeyle iyileşmeyen aşırı yorgunluk ile karakterizedir. Kronik yorgunluk sendromunun semptomları arasında yorgunluk, hafıza kaybı, konsantre olamama, boğaz ağrısı, ağrılı ve hafifçe genişletilmiş lenf düğümleri, boyun ve koltuk altı iltihabı, açıklanamayan kas ağrısı, baş ağrıları, yenilenmeyen uyku ve fiziksel ya da 24 saatten fazla süren aşırı yorgunluk sayılabilir. zihinsel egzersiz. Kronik yorgunluk sendromu için spesifik bir tedavi yoktur ve doktorlar semptomları tedavi etmeye çalışmaktadır. Doktorlar hastaları yavaşlatmaya ve ağır fiziksel ya da psikolojik stresten kaçınmaya teşvik eder. Hastalar her gün birkaç dakika boyunca hafifçe egzersiz yaparak zamanlarını yavaşlatmalıdırlar. Bazı durumlarda, doktorlar bir akıl sağlığı uzmanı ile davranışsal terapi önerebilirler.

Huntington Hastalığı

Huntington hastalığı, beyindeki sinir hücrelerinin boşa gitmesine neden olan kalıtsal bir hastalıktır. MedlinePlus'a göre, Huntington hastalığı olan bir ebeveyni olan kişilerin hastalığı yakalama şansı yüzde 50. Huntington hastalığının belirtileri genellikle orta yaşlara kadar ortaya çıkmaz. Huntington hastalığının erken belirtileri; sinirlilik, öfke, aktivitelere depresyon veya ilgi kaybı, bilişsel yeteneklerin azalması, kısa süreli hafıza kaybı, yorgunluk, yeni bilgi edinme zorluğu, hafif denge problemleri, sakarlık ve istemsiz yüz hareketleri gibi kişilik değişiklikleridir. grimacing. Huntington hastalığı sürecini tedavi etmek, durdurmak veya tersine çevirmek için hiçbir tedavi mevcut değildir. Tetrabenazin gibi ilaçlar, beyindeki dopamin miktarını artırarak sarsıntılı, istem dışı hareketleri Huntington hastalığının istemsiz hareketlerini azaltmaya yardımcı olur.

Demans

Demans, entelektüel ve sosyal yetenekleri ciddi bir şekilde etkileyebilecek bir grup hastalığı kapsar. günlük yaşam ile. Demansta hafıza kaybı yaygındır, ancak bu tek başına demans göstermez. Demanstan muzdarip olan hastalar genellikle iletişim kurmakta zorluk çeker, yeni bilgileri öğrenemez veya tutamazlar, koordinasyon ve motor işlevde zorluk, kişilik değişiklikleri, sebep olma yetersizliği, paranoya, yorgunluk veya ajitasyon, halüsinasyonlar ve uygunsuz davranışlar sergilerler. Demans tedavisi, beyindeki kimyasal habercilerin artmasına yardımcı olmak için donepezil ve memantin gibi ilaçları içerir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com