Histaminler, bir alerjenin varlığına cevaben bazofillerden ve mast hücrelerinden (bağışıklık sistemindeki hücreler) salınan kimyasallardır (bakınız ref 1). Yaygın alerjenler arasında evcil hayvan dansçısı, lateks, küf, böcek ısırmaları veya sokmaları, polen, toz ve bazı yiyecekler veya ilaçlar bulunur (bkz. Ref 2). Bu kimyasallar, kurdeşen, hapşırma, alerjik astım ve anafilaksi denilen daha ciddi bir reaksiyona neden olan bir bağışıklık tepkisi ortaya çıkarır (bkz. Ref 1). veya ilaç tedavisi (bakınız ref 1). Bunlar ciltte kırmızı, şişmiş, kaşıntılı şişkinlikler şeklinde kendini gösterebilir (bkz. Ref 1).
Hapşırma
Hapşırmaya neden olan burun kaşıntısı, aynı zamanda alerjen (bakınız ref 2)
Alerjik Astım
Histaminin bir diğer etkisi alerjik astım veya bir alerjen varlığında astım benzeri semptomlardır (bakınız ref 1). Solunan alerjenler - polen, evcil hayvan tehlikesi ve toz gibi - kimyasalın salınmasına neden olarak solunum yolu tıkanmasına ve enflamasyona neden olur (bkz. Ref 1). Bu, öksürme veya hışıltı, göğüste sıkışma ve nefes darlığı ile karakterizedir (bkz. Ref 1). Alerjik astım ciddi bir durumdur ve derhal bir doktor tarafından ele alınmalıdır.
Anafilaksi
Anafilaksi, bir alerjene nadir, ancak ciddi ve potansiyel olarak ölümcül bir reaksiyondur. Salınan histamin sistemik veya toplam vücut reaksiyonuna neden olur (bkz. Ref 3). Herhangi bir alerjen türü anafilaksi tetikleyebilir; bununla birlikte, gıda en yaygın tetikleyicidir (bkz. ref 3.) Bu ciddi alerjik reaksiyonun belirti ve semptomları şunları içerebilir: hırıltılı; nefes darlığı; kurdeşen, şişme ve kızarma; dil, boğaz ve burun şişmesi; baş dönmesi; bulantı ve mide krampı; ve kan basıncında önemli bir düşüş (bkz. ref 3). Eğer anafilaktik bir reaksiyona girdiğinizi düşünüyorsanız, derhal en yakın hastanede tıbbi yardım almanız hayati önem taşır (bkz. Ref 3).