|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Kulaklarda Dolgunluğa Ne Sebep Olur?

Kulak, işitme ve dengenin korunmasına izin vermek için birlikte çalışan endolim denilen karmaşık bir kemik, geçit, boşluk ve sıvı ağıdır. Kulaktaki sıvı hacminde veya basınçta değişiklikler olduğunda, dolgunluk hissi ile sonuçlanabilir. Sıvı hacminde bir değişiklik veya basınçta bir artış, enfeksiyonlar, yapısal anormallikler veya bir tetikleyici kombinasyonunun bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.

Meniere Hastalığı

Meniere hastalığı; kulak ve vertigo bölümleri, dönme hissi. Meniere hastalığı, iç kulaktaki sıvının hacmi ve bileşimi bir şekilde değiştiğinde gelişir. MayoClinic.com'a göre, bu sıvı değişimine neden olabilecek tetikleyiciler arasında fiziksel tıkanma, alerji, viral enfeksiyonlar, kafa travması ve anormal immün yanıtlar bulunur. Kulak dolgunluğuna ve baş dönmesine ek olarak, Meniere hastalığının diğer semptomları arasında çınlama, vızıldama veya tıslama gibi anormal sesler algısı olan dalgalı işitme kaybı ve kulak çınlaması vardır. Meniere hastalığının tedavisi yoktur, ancak çeşitli tedaviler mevcuttur. Bu tedaviler diüretikler, hareket hastalıkları ilaçları ve bulantı önleyici ilaçları içerir. Ağır vakalarda, ilaçlar doğrudan iç kulağa enjekte edilebilir veya kulağın içindeki fiziksel problemi düzeltmek için cerrahi işlem yapılabilir. orta kulaklar. Östaki tüplerinin işlevi, yutma, esneme ve hapşırma gibi hava akışını düzenlemektir. Bir östaki borusu disfonksiyonu, borulardan biri tıkandığında meydana gelir, bu tıkanmaya ve anormal hava akışına neden olur. Amerikan Aile Hekimleri Akademisi'ne göre, östaki borusu disfonksiyonları genellikle soğuk algınlığı veya alerji gibi bir enfeksiyondan kaynaklanan aşırı mukus ve inflamasyonun bir sonucudur. Bir östaki borusu disfonksiyonunun belirtileri arasında kulaklarda dolgunluk, boğuk sesler, kulaklarda patlama, ağrı, kulak çınlaması ve dengeyi sağlamada zorluk vardır. Çoğu östaki borusu disfonksiyonları, kendilerine neden olan enfeksiyon ortadan kalktığında rahatlar. Disfonksiyon kendini düzeltmezse, inflamasyonun azaltılmasına yardımcı olmak için dekonjestanlar ve antihistaminikler kullanılabilir. Kronik vakalarda, uygun kulak basıncını koruyan implante edici basınç dengeleme tüpü adı verilen bir cihaz yerleştirilebilir.

Yüzücü kulağı olarak adlandırılan kulak iltihabı, kulak kiri enfeksiyonudur Kanal, kulak zarına ses taşıyan açıklık. Enfeksiyon genellikle kulaklardaki aşırı suyun bir sonucu olarak kanaldaki cildi parçalayan ve bakteri veya mantarların vücuda girmesini kolaylaştıran bir yoldur. Otitis externa, Nemours Vakfı tarafından desteklenen bir bilgi sitesi olan KidsHealth'a göre, orta kulak iltihabı iltihabı kulak kanalına aktığında da gelişebilir. Otitis externa'nın semptomları kulak dolgunluğu ve basıncı, ağrı, akıntı ve işitme güçlüğüdür. Otit eksterna genellikle antibiyotik içeren kulak damlaları ile tedavi edilir. Enflamasyonu azaltmak için oral steroidler de uygulanabilir. Daha ciddi vakalarda, oral antibiyotik verilecek ve işten bir doktor tarafından kulaktan atılacak.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır