|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Tinnitusa Neden Olabilecek İlaçlar

Tinnitus, dış ses kaynağı olmadığında duyulabilen bir zil sesi veya nabız sesidir - zil sesi kulak içinden gelir. Amerikan Tinnitus Derneği 50 milyondan fazla Amerikalı'nın bu durumu yaşadığını ve yaklaşık 12 milyonunun doktorlarını görecek kadar ciddi kulak çınlaması olduğunu tahmin ediyor. Yüksek seslere maruz kalma kulak çınlamasının başlıca nedenidir, ancak bazı ilaçlar - hem reçetesiz hem de reçeteli - duruma da neden olabilir.

Antibiyotikler

Antibiyotikler bakteriyel tedavisinde kullanılan reçeteli ilaçlardır. enfeksiyonları. Tinnitus, kloramfenikol, eritromisin, tetrasiklin, vankomisin ve bleomisinin bilinen bir yan etkisidir. Tinnitus uzun süreli veya yüksek doz antibiyotik tedavisinden kaynaklanabilir.

Aspirin

Yüksek dozlarda alındığında aspirin, tinnitusa neden olabilir. CNN Health, aşırı dozların veya hastaların yaşları için önerilenden daha fazla alan hastaların tinnitusa ve sonunda işitme kaybına yol açabileceğini bildiriyor. Aspirin tedavisinin kesilmesinden sonra, tinnitus semptomları genellikle kaybolur.

NSAID'ler

Motrin, Advil, Aleve ve diğer steroid olmayan anti-enflamatuar ilaçlar veya NSAID gibi ürünlerde bulunan Ibuprofen ağrıyı hafifletmek için kullanılır ve ateşi düşür. Toksik etkisi, daha yüksek dozlarda tinnitusa neden olma ihtimalinin daha yüksek olması nedeniyle aspirine benzer ve terapi kesilir kesilmez, işitme tipik olarak normale döner.

Antidepresanlar

Barry Keate, tinnitus araştırmacısı ve savunucusu Prozac, Zoloft ve Paxil gibi antidepresan ilaçların kulak çınlamasına neden olmamalarına rağmen, kulak çınlaması semptomlarını şiddetlendirdikleri ve algılanan zil hacmini artırabilecekleri not edilir. Reçete verilebilecek alternatif ilaçlar olduğu için, depresyon için danışırken herhangi bir kulak çınlaması semptomunu doktorla görüşmek önemlidir.

Diüretikler

Diüretikler, genellikle su hapları olarak adlandırılan, vücuda yardımcı olan ilaçlardır. aşırı sıvıları ortadan kaldırır. Yüksek tansiyon veya böbrek hastalığı olan hastalar bumetanid, etakrinik asit veya furosemid gibi diüretiklerle tedavi edilebilir. Barry Keate, kulak çınlamasının genellikle sadece yüksek dozlu diüretik IV tedavisinden kaynaklandığını bildirmektedir.

Sıtma İlaçları

Sıtma önleyici ilaçlar önleyici ve sıtma tedavisi olarak verilmektedir. DeafAccess.org, hastalığın gerçekten tedavi edilmesinde yan etkilerin daha belirgin olduğunu bildiriyor, çünkü kinin ve klorokinin gibi daha yüksek dozlarda ilaçlar gerekli. Ancak ilaçlar kesildikten sonra, tinnitus tipik olarak tersine döner.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır