Diindolilmetan veya DIM olarak da bilinen di-indol metan, hardal bitkisi ailesinde bulunan, brassica olarak da bilinen bir bileşiktir. Bu brokoli, yeşil lahana, karnabahar, lahana, lahana, şalgam, rutabaga ve diğerlerini içerir. Bileşik, anti-kanserojen, kanserlerin şiddetini veya oluşumunu azalttığı tespit edilen bir kimyasaldır. Ek olarak, DIM takviyeleri, kadınlardaki östrojen seviyelerini düzenlemek, erkeklerde testosteronu artırmak ve erkeklerde östrojen üretimini engellemek için yaygın olarak kullanılır.
DIM ve Koyu İdrar
günlük diyetinizde, idrarınızın rengini değiştirdiğini fark edebilirsiniz. Koyu renkli idrar, DIM alımının bir sonucu olarak, genellikle çay renginde veya koyu kahverengidir. Bu endişe verici bir yan etki olsa da, artan DIM tüketiminin doğal bir sonucudur. Ek olarak, özellikle DIM alımınız brokoli gibi sebzelerden geliyorsa idrarınız güçlü bir koku alabilir.
Karanlık İdrarın Diğer Nedenleri
DIM zararsız bir yan etki olan koyu renkli idrarlara neden olabilir idrar renginin değişmesi için diğer olası nedenleri göz önünde bulundurun. Bunlar arasında çok miktarda ravent, bakla veya aloe, yeme, antibiyotik, kas gevşetici veya laksatif, idrar yolu enfeksiyonu veya böbrek ve karaciğerin tıbbi durumları gibi ilaçlar kullanılıyor.
DIM Yan Etkileri
Koyu renkli idrar zararsız olduğu için DIM, herhangi bir olumsuz yan etkiye neden olmadı. Olumlu yan etkilere gelince, vücudunuzun besin maddelerini daha kolay emebilmesini sağlayan DIM'yi tüketirken enerjide bir artış olduğunu fark edebilirsiniz. Ek olarak, DIM östrojen veya testosteron dengeleme etkileri nedeniyle libidoda bir artışa neden olabilir.
Koyu İdrar Farkederseniz Ne Yapmalı?
DIM kullanırken koyu renkli idrar fark ederseniz, alarm verilmemelidir. . Bununla birlikte, karaciğer veya böbrek rahatsızlıkları gibi diğer olumsuz nedenlerin belirtilerine dikkat edin. Karaciğer koşullarının belirtileri arasında sararma gözleri ve cilt, kaşıntılı cilt, karın ağrısı, soluk veya kırmızı dışkı, bulantı ve iştahsızlık sayılabilir. Böbrek yetmezliği belirtileri arasında iştah kaybı, uyku sorunları, yorgunluk, kas seğirmesi ve kramp, idrar çıkışı azalması veya hiç olmaması ve sürekli kaşıntı vardır.
, , ] ]