Kolin bir diyet takviyesidir; uygun hücre fonksiyonu için gereklidir. Kolin kalp, karaciğer ve nörolojik sisteme yarar sağlar. Linus Pauling Enstitüsü'ne göre, kolin bir nörotransmitter olan asetilkolin için bir öncüdür; beyinde bulunan ve salgılanan ve dürtü bir sinir hücresinden diğerine geçen bir kimyasal. Vücut tarafından az miktarda kolin sentezlenir ancak diyette tüketilmesi gerekir. Süt, yumurta, karaciğer ve yer fıstığı zengin kolin kaynaklarıdır. Kolinin yararları; ayrıca bazı yan etkileri vardır.
Vücut Kokusu
Kolinin en sık görülen yan etkilerinden biri, çok fazla kolin tüketmesi nedeniyle balık vücut kokusudur. Vücut kokusuna, kolin ürününün metabolizması olan aşırı üretim ve salgılanması trimetilamin salgılanması neden olur. Neyse ki, tüketilen kolin miktarını azaltarak veya kullanımını keserek kolayca düzeltilebilir, bu yan etkiyi hızla çözecektir.
Diğer Yan Etkiler
Kolin fazla tüketiminden kaynaklanan diğer yan etkiler artan vücut içerebilir sıcaklık, aşırı terleme ve artan tükürük salgısı. Ayrıca mide bulantısı, mide rahatsızlığı ve iştahta olduğu gibi ishal de de olabilir. Tüketilen kolin miktarının azaltılması veya kullanımının durdurulması da bu yan etkileri giderecektir. Aşırı kolin tüketimi de baş dönmesi, hipotansiyon ve anormal elektrokardiyogram sonuçlarına neden olabilir.
Allerjik Reaksiyon
Kolin veya lesitine alerjisi olan kişiler kolin almaktan kaçınmalıdır. Alerjik reaksiyon, ciddi bir tıbbi acil durumdur, belirtiler, göğüste sıkışma, nefes darlığı ve nefes darlığı ile birlikte, yüz ve dil veya boğazda kaşıntı ve şişlik ile kızarıklık veya kurdeşen içerebilir. Bu semptomlardan herhangi biri meydana gelirse, hastalar kullanmayı bırakmalı ve acil tıbbi yardım almalıdır.