|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Rezene Ne Kadar Güvenlidir?

Rezene, gazın ve diğer sindirim sıkıntısı ve bebek kolik sorunlarının tedavisi, adet ve laktasyonun teşvik edilmesi ve cinsel dürtünün arttırılması gibi çeşitli amaçlar için uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi, rezenenin kolik tedavisinde etkili göründüğünü ancak iddia edilen diğer kullanımların güçlü bilimsel çalışmalardan yoksun olduğunu belirtti. Bazı dozaj kuralları çalışma ve geleneksel kullanıma dayanarak mevcuttur.

Doz

Drugs.com, normal günlük dozların tohumdan 5 g ila 7 g veya 0.1 mL ila 0.6 mL yağ içerdiğini belirtir. Rezene tohumu kullanıyorsanız, bu dozu kapsül şeklinde alabilir veya bu miktarı çay yapmak için kullanabilirsiniz. Michigan Sağlık Sistemi Üniversitesi, hazımsızlık, mide ekşimesi ve düşük mide asitliğini ele almak için günde üç kez alınan 2 g ila 3 g tohumluk bir doz belirtmiştir. Rezene ayrıca tentür şeklinde de gelir; Michigan Sağlık Sistemi Üniversitesi, günde üç kez 5 mL ila 10 mL'lik bir günlük dozu not eder. Bebek kolik için uygun bir dozaj hakkında doktorunuzla konuşun.

Bazı Bireylerde Kullanın

Hamileyseniz veya emziriyorsanız rezene kullanmayın. Emmenagog etkileri de dahil olmak üzere, olumsuz bir düşüşe neden olabileceği anlamına gelen olumsuz etkiler göstermiştir. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi raporlarında bir keresinde rezene östrojenik aktiviteye sahip olduğuna inanılıyordu, ancak daha yeni araştırmalar “önemli” aktiviteye sahip olmadığını gösteriyor. Drugs.com, rezene yağının belirli bir bileşeninin hayvanlarda tümör büyümesini uyardığı gösterildi. Hormon duyarlı herhangi bir hastalığınız veya kanseriniz varsa, rezene tüketme riski konusunda doktorunuzla konuşun.

Karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa, doktorunuzla herhangi bir takviyenin kullanımını daima temizleyin. organlar özellikle vücudunuza koyduğunuz şeye karşı savunmasızdırlar.

Yan Etkiler

Baharat olarak uzun süre kullanılması, rezenenin tüketmesi genelde güvenli bir madde olduğunu gösterir. Bazı bildirilen yan etkiler güneş ışığına maruz kalma ve dermatitte döküntüdür. Rezene yağı indükleyen halüsinasyonlar ve el koymalarla ilgili raporlar mevcuttur.

Etkileşimler

Rezene, resmi olarak belgelenmiş herhangi bir ilaç etkileşimine sahip değildir. Hayvan araştırması, antibiyotik ilaçların siprofloksasin ve florokinolonun emilimini azaltabileceğini göstermektedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır