GlaxoSmithKline Şirketler Grubu tarafından üretilen Nytol Herbal, aktif bileşen difenhidramin hidroklorür içeren orijinal Nytol'e doğal bir alternatiftir. Tablet formunda bulunan GlaxoSmithKline normal yatmadan yaklaşık bir saat önce iki tablet almanızı önerir. Ne yazık ki, doğal her zaman daha iyi anlamına gelmez. Pek çok reçetesiz satılan ilaçlarda olduğu gibi, kediotu, şerbetçiotu ve tutku çiçeğini içeren Nytol Herbal, bazıları oldukça nahoş olabilen potansiyel yan etkilere sahiptir.
Bağımlılık
Valerian veya Valeriana officinalis Antik Yunan ve Roma tıbbına dayanan bitkisel bir yatıştırıcıdır. Kediotu sakinleştirici etkisi ile bilinen üretilen ilaç oxazepam'ı taklit eder. Colorado Eyalet Üniversitesi, kediotu, en üst düzey etkinlik için tekrarlanan kullanım gerektiren bir bitkisel yatıştırıcı olarak görür. Ne yazık ki, Nytol Herbal kullanıcıları için, tekrarlanan kullanım da alışkanlık oluşturma haline gelebilir. Diğer yatıştırıcılarda olduğu gibi, bağımlılık iki haftadan uzun süren sürekli kullanımla mümkündür.
Görsel Bozukluklar
Hipertansiyon, migren, anjina veya titreme gibi durumlar için propranolol kullanıyorsanız, düşünmek isteyebilirsiniz. Nytol Herbal'ı uyku için iki kez alın. Mayo Clinic'e göre, tünel görme, haleler ve ışıklar gibi görsel bozukluklar propranololün olası bir yan etkisidir. Nytol Herbal alırken bu tür rahatsızlık riski artar.
Gastrointestinal Sorunlar
Suptolving, Nytol bitkilerinin gastrointestinal rahatsızlıklar, baş ağrısı, bulantı ve kusma, ateş, bayılma ve kalp çarpıntısı gibi ek yan etkiler yaratabileceğini bildirir . Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi, kediotunun baş dönmesi, sedasyon ve kafa karışıklığının yanı sıra bu yan etkilerle ilişkili olduğunu iddia ediyor. Üniversite, özellikle hasta zaten başka durumlar için reçeteli ilaçlar alıyorsa, kediotu içeren reçetesiz ilaç almadan önce bir doktora danışmanızı önerir.