Böbrek ameliyatı, nakil, böbreğin çıkarılması (nefrektomi) ve böbrek üzerinde bulunan böbreküstü bezleri gibi birçok nedenden dolayı yapılır. Cerrahinin invaziv doğası nedeniyle her zaman komplikasyon riski vardır ve böbrek ameliyattan sonra benzersiz komplikasyon setleri sunar.
Mortalite
Genellikle, hastalar böbrek ameliyatı geçirirken çok az ölüm riski taşırlar. Bununla birlikte, renal arterlerin aterosklerotik hastalığı olanlar, çok daha yüksek ölüm şansına sahiptir. Hastaların ameliyat öncesi taranması ameliyat riskini azaltmak için artan risk ve ameliyat öncesi tedavi olan hastaları belirlemek için yapılır.
Hipertansiyon
Yüksek tansiyon veya hipertansiyon, sıklıkla böbrek cerrahisi sonrası hastalarda görülür. Böbrek hasarı ve kötü kontrol edilen ağrı gibi çeşitli nedenlerden dolayı olabilir. Düzgün bir şekilde kontrol edilmezse, taze cerrahi dikişlerden kanamaya neden olabilir.
Kanama
Ameliyat sonrası artmış kanama hemen hemen tüm cerrahi işlemlerde görülebilir ve böbrek cerrahisinde görülmesi genellikle kötü tekniklerden kaynaklanır. Ameliyattan sonra erken ve ayrıca haftalar-aylar sonra ortaya çıkabilir. İkinci durumda, sütürlerin veya organlara aşınan protez greftlerinin enfeksiyonuna atfedilebilir.
Renal Arter Trombozu
Bu renal arteri oluşturabilen ve tıkayabilen pıhtıları ifade eder. Genellikle ameliyattan sonraki ilk birkaç gün içinde ortaya çıkar. Ameliyat sonrası kan akışının azalması, kan hacminin düşmesi ve hastanın pıhtılaşmaya yatkın olması, bu komplikasyonun gelişmesi için risk faktörüdür.
Renal Arter Stenozu
Ameliyattan yıllar sonra. Bunun için risk faktörleri renal arter trombozuna benzer. Bu komplikasyon atardamar lümeninin daraltıldığı ve atardamardan kan akışını azalttığı zamanları açıklamaktadır. torbalar ve yırtılma riski vardır. Bu genellikle ameliyat sırasında normalde kan damarlarından akan kan basıncını kaldıracak kadar güçlü olmayan arteriyel greft dokusu kullanıldığında ortaya çıkar.
Aort Komplikasyonları
Renal cerrahi sırasında abdominal aort kenetlenebilir ve daha sonra Bu bölgede aşırı kanama olmadan ameliyatı mümkün kılmak için açılabilir. Bu, aortta gözyaşlarına neden olabilir, ayrıca vücudun herhangi bir yerinde seyahat edebilen kolesterol plaklarının yerinden çıkmasına ek olarak, beyindeki veya böbreğin kendisi gibi, hasara neden olabilir.
Böbrek Yetmezliği
Bu komplikasyon genellikle ameliyat sırasında böbreğe kanın azalmasının bir sonucudur. Bu azalmış idrar üretimi olarak ortaya çıkar. Bunu önlemenin en iyi yolu, böbreğin yeterli kan akımı olmadan uzun süre geçmemesini sağlamak için ameliyat sırasında iyi bir tekniktir.
Bağırsak Hasarları
Bu, laparoskopik böbrek ameliyatı sırasında, azalmış görme nedeniyle en sık görülen Ameliyatı görmek için kamera kullanırken cerrahın sahip olduğu alan. Cerrahın görüşünden dolayı yaralanmalar meydana gelebilir ve ishal, bulantı ve inatçı barsak sesleri gibi sonradan ortaya çıkan karın semptomları ile ısrarcı ağrı olarak kendini gösterir. Hastanın hayatını ciddi şekilde tehdit etmek için ilerleme kaydedebilir, bu nedenle cerrah laparoskopik işlemlerden sonra uyanık olmalıdır.
Kan Damarı Hasarları
Bu, laparoskopik ameliyatlarda da ortaya çıkan görselleştirme ile aynı sorunlara bağlı olarak ortaya çıkabilir. bağırsak yaralanması. Bölgedeki birçok önemli kan damarı ameliyat sırasında cerrahın görüşünden kaçınabilecek kadar hasar görebilir, bu nedenle dikkat çok önemlidir.
, , ] ]