Dünyanın şarap içicileri, uzun bir günün sonunda dinlenmelerine yardımcı olma kabiliyetine ek olarak, en sevdikleri içeceklerin sağlık yararları sağlamaları için sevinç duyabilir. Üzüm ya da böğürtlen gibi koyu renkli meyvelerden elde edilen kırmızı şarabın, uzun zamandır faydalı özellikleri olduğu düşünülmektedir. Yararlı bileşenlerin bazıları iyi bilinmektedir, ancak diğerleri araştırılmış ve test edilmiştir. Açıktır ki, ılımlı bir şekilde böğürtlen şarabı tüketerek bu süper meyvenin bazı faydalarından yararlanabilirsiniz.
Kanser ve Serbest Radikal Koruması
Tüm koyu renkli meyvelerde olduğu gibi böğürtlen flavonoidler içerir . Flavonoidler, meme ve rahim ağzı dahil çeşitli kanser risklerini azalttığı gösterilmiş antioksidan özelliklere sahiptir. Flavonoidler ayrıca vücudu eklemlerde ve kan damarlarında kollajen proteinine saldırabilen serbest radikallerden koruyarak hemoroid ve ödem olasılığını azaltır. Amerikan Gastroenteroloji Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmada, koyu renkli meyvelerden şarabı çekenlerin kolon kanseri geliştirme ihtimalinin yüzde 45 daha az olduğu tespit edildi.
Kolesterol ve Kan Pıhtısı Önleme
Kırmızı şarapta, üzümden veya meyveden gelir. En yararlı olduğu düşünülen fllavonoid resveratrol'dür. Resveratrol'ün “kötü” kolesterolü düşürme, kan damarı hasarını önleme ve obezite ve diyabete karşı koruma yeteneği de dahil olmak üzere birçok yararlı etkisinin olduğu düşünülmektedir. Resveratrol'ün kan pıhtılarını önlediği ve kan pıhtısı ile ilişkili inme riskini yüzde 50 oranında azalttığı da gösterilmiştir.
Kalp Hastalığı
Böğürtlen şarabı, prosiyanidin denilen ve riskini azaltmaya yardımcı olduğu gösterilen bileşikler de içerir. kalp hastalığı. Kalp krizi geçirme olasılığı% 30 daha az olan yüksek tansiyondan muzdarip orta şiddette kırmızı şarap içenlerin, aynı şarap belirtileri olanlara göre daha az. İyi kolesterol sağlarlar ve onarılamaz arter hasarına karşı korurlar. Şarap aynı zamanda bir ağrı kesici olan ve aynı zamanda kalp hastalığına karşı savaşan salisilat içermektedir.
Diğer Yararları
2007'de Gerontoloji Dergileri'nde yayınlanan bir araştırma, kırmızı veya meyve şarabı içenlerin yüzde 34 oranında olduğunu buldu. ölüm oranı bira veya diğer alkollü içki içenlere oranla daha düşüktür. Araştırmalar ayrıca kırmızı şarap içicilerinde beyin düşüşünün, içmeyenlere göre çok daha yavaş olduğunu göstermiştir. İzlandalı bir çalışmanın sonucu ayrıca, kırmızı şarap tüketiminin de katarakt riskini azalttığını göstermiştir. Ilımlı içenlerin katarakt geliştirme olasılığı yüzde 32 daha azdı.