| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kolostomi ile Yenilmeyecek Şeyler

Doğru diyet yönetimi, kolostominin potansiyel komplikasyonlarından kurtulmanın anahtarlarından biridir. Kolostomi ve koku sızıntısı, birkaç genel diyet tavsiyesine uyduğunuz takdirde önlenebilecek zorluklardır. Aşırı gaz üreten veya mide-bağırsak rahatsızlığına neden olan yiyecekleri sınırlamak genellikle yararlıdır. Denediğiniz yiyeceklerin bir listesini tutmayı ve bu yiyeceklerin sizi nasıl hissettirdiğini yararlı bulabilirsiniz. Bu, bireylerin yiyeceklere farklı tepki göstermesi nedeniyle size daha fazla tolere edilebilir yiyecek listesi sunacaktır.

Şekerli Gıdalar

Şekerli gıdalar, kolostomili insanlar için ishalin başlıca nedenlerinden biridir. Şeker, turtalar, kurabiyeler, kekler, dondurmalar ve diğer tatlı yiyecekler genellikle kötü tolere edilir. Doğal meyve suyu yüksek bir şeker içeriğine sahiptir ve ayrıca tavsiye edilmez. Özellikle kuru erik suyu ve üzüm suyu, ishale neden olma sıklığı nedeniyle önerilmez.

Gazlı Yiyecekler

Birçok insan için, gaza neden olan yiyecekler kişiden kişiye değişebilir. Ancak, gaz üretiminizi artırması daha olası yiyecekler var. Gazlı içecekler içmek, sigara içmek, sakız çiğnemek ve pipetle içmek genellikle havayı yutmanıza neden olur. Havanın alınması, kolostomi torbasını genişletebilecek ve rahatsızlığa neden olabilecek gazla sonuçlanır. Brokoli, karnabahar, brüksel lahanası ve lahana gibi lahana familyasından elde edilen sebzelerin gaz ürettiği bilinmektedir. Gaz ve kokuya neden olan diğer yiyecekler arasında soğan, sarımsak, kuşkonmaz ve pırasa bulunur.

Yüksek Lifli Gıdalar

Lif, özellikle kolostominiz yeniyse, vücudunuzun sindirimi zor olabilir. Genel olarak, kahverengi pirinç, yulaf, arpa ve buğday gibi kepekli tahıllarla yapılan yiyeceklerin tüketilmesi sınırlı olmalıdır. Meyve kabukları ve çiğ sebzeler de lif bakımından yüksektir. Lif yemeyi seçerseniz, diyetinizdeki lif miktarını yavaşça arttırmanız önerilir. Bu, vücudunuzun rahatsızlık, gaz ve ishal gibi hoşgörüsüzlük sorunlarından kaçınmaya yardımcı olan lifi sindirmeye yardımcı olur.

Alkol

Kolostomiden kaynaklanan hoş olmayan bir koku genellikle alkol tüketiminin bir sonucudur. Karbonatlaşması ve fermantasyonundan dolayı bira, özellikle hoş olma eğilimindedir. Karışık içecekler ek şekeri ve ayrıca ishal ve kolostomiden istenmeyen kokulara neden olabilen meyve suları içerme eğilimindedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com