Hipertansiyon, obezite, diyabet, ateroskleroz, yüksek kolesterol ve metabolik sendrom gibi kalp hastalıklarına yol açabilecek birçok sağlık problemi vardır. Bu koşulların çoğu egzersiz gibi uygun yaşam tarzı alışkanlıkları ile önlenebilir. Yerleşik olmak aslında kalp hastalığı için bir risk faktörüdür. Kalp hastalığı belirtileri ortaya çıkmadan önce bir egzersiz rejimi benimsemek ve egzersizi bir yaşam tarzı alışkanlığı haline getirmek önemlidir.
Tanım
Kalp hastalığı, kalbin veya kan damarlarının yeteneklerini etkileyen her türlü koşul olarak tanımlanır. Düzgün çalışmak. Bazen kalp hastalığı doğumda doğuştan kalp kusurları nedeniyle olabilir, ancak sıklıkla yaşam tarzı seçimlerinden kaynaklanmaktadır. Diyabet ve metabolik sendrom gibi metabolik bozukluklar kalbe giden ve kalpten kan akışını engelleyebilir. Yüksek tansiyon ve kolesterol, kan damarlarının tıkanmasına, hayati oksijenin kalbe ulaşmasını engellemesine katkıda bulunur, bu da kalp krizi veya inme ile sonuçlanabilir.
Sorunlar
Egzersiz eksikliği veya hareketsizliğin kanıtlandığı yaşam tarzı, kalp hastalığına yol açabilir. Doğal Haberler, yerleşik yaşam tarzına liderlik etmenin kalp hastalığından ölme riskini erkekler için yüzde 52 ve kadınlar için yüzde 28 artırabileceğini bildirdi. Hareket eksikliği temelde eski arabanızın araba yolunda ve pasta oturmasını sağlamakla karşılaştırılabilir. İyi durumda kalmak için kullanılması gerekir. Egzersiz, dolaşımı artırır, arterlerin temizlenmesine yardımcı olur, eklemleri yağlar ve refahı arttırır.
Kardiyovasküler Egzersiz
Aerobik kardiyovasküler egzersiz, kalp hastalıklarının önlenmesinde en iyisidir. Kalbi daha verimli olması için eğitir ve vücudu oksijeni daha iyi kullanmak için eğitir. Kardiyovasküler egzersiz, kan basıncını düşürür ve kalp hastalığına bağlı iki problem olan toplam kolesterolü azaltır. Diyabet ve diğer metabolik durumların önlenmesine yardımcı olarak insülin duyarlılığını arttırır. Obezite genellikle kalp hastalığının öncüsüdür ve kardiyovasküler egzersiz kilo kaybı için en iyi yöntemdir. Amerikan Spor Hekimliği Fakültesi, haftanın çoğu gününde en az 30 dakika boyunca kardiyovasküler egzersiz yapmayı önerir. Egzersiz yöntemleri yürüme, koşu, bisiklete binme ve yüzmeyi içerir.
Direnç Eğitimi
Kuvvet antrenmanı, kas kuvvetini ve dayanıklılığını arttırır, duruşu geliştirir ve günlük yaşam aktivitelerini kolaylıkla yapmanızı sağlar. Kas kütlenizi arttırmak, istirahat metabolizmanızı ve dolaşımınızı artırarak kilo alımını önlemeye yardımcı olur. Yerleşik olmak kasların atrofiye neden olur ve sıklıkla hareketi zorlaştırır veya acı verir. Bu hareketsizlik kalp hastalığı riskini artırabilir. ACSM haftada iki ila üç gün direnç eğitimi almanızı, her bir ana kas grubunu çalıştırmanızı ve her bir egzersizin sekiz ila 12 tekrarını tamamlamanızı önerir.
Dikkat
Herhangi bir yeni egzersiz programına başlamadan önce doktorunuzla konuşun, özellikle kalp hastalığınız olduğundan şüpheleniyorsanız. Göğüs ağrıları, halsizlik, baş dönmesi veya kas ağrıları hissederseniz, derhal egzersizi durdurun. Kontrolsüz anjina, konjestif kalp yetmezliği veya yakın zamanda iskemi öyküsü varsa doktora gitmeden egzersize başlamayın.
, , ] ]