| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Nikotin Beyni Nasıl Etkiler?

Nikotin ve Asetilkolin | Gençler için NIDA'nın açıkladığı gibi, nikotinin beyni etkilemesinin yollarından biri, nörotransmiterleri taklit etmektir. Nörotransmiterler, diğer sinir hücrelerinin aktivitesini oluşturmak veya inhibe etmek için sinir hücreleri tarafından üretilen kimyasallardır. Sinir hücreleri (nöronlar), şekillerine göre nörotransmitere bağlanan reseptör adı verilen özel proteinlere sahiptir. Nikotin, nörotransmiter asetilkolin şekline benzer. Sonuç olarak, nikotin, beyindeki asetilkolin sinyalini artırabilir.

Nikotin ve Zevk

Nikotin, beynin zevki hisseden kısımları üzerinde de etki yapabilir. Nikotin beyine girdiğinde, dopamin adı verilen bir nörotransmitter salınımını uyarabilir. Dopamin, beynin zevk alan bazı bölümlerindeki bazı nöronları aktive eder. Sonuç olarak, nikotin, insanların tütün kullanımını zevk duygusuyla ilişkilendirmelerine neden olan kimyasal bir zevk hissini tetikler.

Nikotin ve Bağımlılık

Sigarayı Bırakma Vakfının açıkladığı gibi, nikotin beyindeki kimyayı değiştirir . Zamanla, beyin nikotinin neden olduğu kimyasal sinyalleşmeyi arttırmaya çalışır. Nikotine cevap veren nöronlar ayrıca, asetilkolin reseptörlerinin sayısını, aktivitelerini normalleştirmelerine yardımcı olması için azaltır. Bu, nikotinin daha önce olduğundan daha az etkili olduğu, tolerans olarak bilinen bir fenomen olduğu anlamına gelir. Bir kişi tütün kullanmayı bırakırsa, etkilenen nöronlar yeterli sinyal almazlar, bu da yoksunluk belirtileri ve isteklere yol açar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com