| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Tinnitusu Azaltan Ayurveda Otları

Kulak çınlaması veya çınlaması olan Tinnitus, işitme kaybı, kulak hasarı veya dolaşım probleminin bir belirtisidir. Hint Ayurveda tıbbı, kulak çınlamasını kafaya yerleştirilmiş ve beyin fonksiyonu ve nefes inhalasyonu dahil olmak üzere sinir sistemini düzenleyen bir vata enerjisinin bozulması olarak görmektedir. Bir vata bozukluğu olarak, kulak çınlaması anksiyete, uykusuzluk ve korku nedeniyle karmaşık olabilir, bu yüzden Ayurveda tedavileri ayrıca vata dengelemek ve zihinsel uyumu yeniden sağlamak için şifalı otları da içerebilir. Bitkisel tedaviye başlamadan önce bir bitki uzmanı, Ayurveda uzmanı veya başka bir sağlık uzmanına danışın.

Tatlı Bayrak

Tatlı bayrak veya Acorus calamus, Hindistan’a özgü aromatik yapraklı bir sulak bitkidir. "Aktif bileşen, güçlü terpenoidleri içeren esansiyel bir yağdır. Geleneksel olarak, bitki vata enerjisi ile ilişkilidir ve sinir sistemini güçlendirdiğine inanılır. Belleği geliştirmek ve epilepsi gibi çeşitli zihinsel bozuklukları tedavi etmek için kullanılır. Kulak çınlaması için bir Ayurveda ilacı olarak, susam yağı ile birlikte tatlı bayrak kökü ekstresi nazal olarak uygulanır, çünkü burun beyine ve merkezi sinir sistemine doğrudan bir yol sağlar. Botanik Tıp Protokolü Dergisinde yayınlanan makalede, Alandi Ayurvedic Clinic'in direktörü Alakananda Devi, vacha oil nasya olarak bilinen bu tedaviyi önerir çünkü tatlı bayrak ağızdan tüketilirse ortaya çıkabilecek gastrointestinal yan etkileri önler. Tinnitus için geleneksel tatlı bayrak kullanımını test etmek ve onaylamak için bilimsel çalışmalara ihtiyaç vardır.

Sarasvati Churna

Sarasvati churna, ashwagandha veya Withania somnifera içeren tinnitus için bir Ayurveda formülüdür; tatlı bayrak veya Acorus kalamus; kelebek bezelye veya Clitoria ternatea; kimyon veya Cuminum cyminum; belerik veya Terminalia belerica; ve kalp yaprağı mahsulü veya Tinospora cordifolia. Birlikte, bu bitkilerin vata enerjisi ile ilgili çeşitli etkileri vardır. Ashwagandha kökü, 2006 tarihli “Tıbbi Bitkiler: Kimya ve Özellikleri” kitabındaki M. Daniel'e göre solunum uyarıcısı, hafıza artırıcı ve sinir sistemi toniği olarak uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Kelebek bezelye, test hayvanlarında hafıza ve öğrenme yeteneğini geliştirir, KS Rai ve arkadaşlarının Fitoterapia'nın Aralık 2002 sayısında yayınlanan bir çalışmasına göre. Kimyon ve kimyon, sindirim sistemini yatıştırır, belerik, gençleştirici bir bitkidir ve Daniel'e göre, kalp yapraklı mahkleamların hafızasına yardımcı olur ve Hint Dergisi’nin 2003 sayısında yayınlanan SS Singh ve arkadaşları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bağışıklık sistemini güçlendirir. Farmakoloji Devi, tinnitus hastaları için, hamilelik sırasında ya da ülser ya da diğer kanama bozuklukları varsa, sarasvati churna'yı önerir. Formülün test edilmesi ve tinnitus için geleneksel kullanımının doğrulanması için bilimsel çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.

Susam

Susam veya Sesamum indicum, Hindistan'a özgü yıllık bir bitkidir, ancak tüm dünyada tohum yağı için yetiştirilmektedir. . Yağ proteinler, müsilaj, fenoller ve yağ asitleri içerir ve müshil ve kasıtıcı özelliklere sahiptir. Ayurveda tıbbı, susam tohumlarını ve yağı, vata ile ilgili bozukluklar için özellikle faydalı olarak görür. Bütünsel-çevrimiçi kulak çınlaması tedavi etmek için tohumları yemek veya kulağın arkasına ılık yağ sürtme önerir. Devi ılık yağı bir ayak ve kafa derisi masajı olarak ve tatlı bayrak burun tedavisi için baz yağ olarak kullanmanızı önerir. Ayrıca susam yağı kulağının kulakta sakin bir vata bıraktığını söylüyor. Kulak çınlaması için bu geleneksel susam kullanımının doğrulanması için çalışmalara ihtiyaç vardır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com