|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Düşük Fosfor ve Yorgunluk

Fosfor, kalsiyumdan sonra vücutta bulunan en bol bulunan ikinci mineraldir. Vücuttaki tüm fosforun kabaca yüzde 85'i kemiklerde ve dişlerde bulunmasına rağmen, fosfor ayrıca tüm hücrelerde, özellikle kaslarda önemli roller oynar. Fosforda hipofosfatemi denilen bir eksiklik, yorgunluk dahil birçok belirtiye neden olabilir. Fosfor eksikliğinizden şüpheleniyorsanız, tıbbi bir uzmandan tedavi isteyin.

Yorgunluk

Fosfor, adenosin trifosfat veya ATP adındaki bir molekülün hemen hemen herkes için bir enerji kaynağı olarak işlev görmesinin temel bir bileşenidir. vücuttaki hücreler. Adenozin trifosfat çok sayıda biyokimyasal reaksiyonu ve kas kasılması gibi vücudun daha büyük fonksiyonlarını besler. Fosfor seviyeleri vücutta düşük olduğunda, hücreler ATP'yi bir enerji kaynağı olarak kullanamazlar. Büyük ölçekte, bu kasların kasılması için enerjinin olmadığı, kas güçsüzlüğü ve yorgunluğa yol açtığı anlamına gelir.

Anemia

Düşük fosfor seviyelerinin, bireysel hücrelerin küçük ölçeği üzerinde de etkisi vardır. Hücreler yeterli ATP'ye sahip olmadıklarında, yaşamın temel biyokimyasal reaksiyonlarını besleyemezler. Bu hücresel enerji eksikliğinin ilk etkilerinden biri kırmızı kan hücrelerinin patlaması ve kansızlığa yol açmasıdır. Kırmızı kan hücreleri oksijeni akciğerlerden vücudun geri kalanına taşır ve kırmızı kan hücrelerinin seviyeleri düştüğünde, vücudun geri kalanı yeterince oksijen alamaz, bu da yorgunluğu daha da kötüleştirir. Anemi, baş dönmesi, konfüzyon, bayılma ve soluk ten rengine de neden olur.

. Sinir sistemine zarar gelebilir, bu da denge ve koordinasyon kaybına, refleks kaybına, uyuşukluğa, titremeye ve karıncalanmaya neden olabilir. Düzensiz nefes ve kalp atışı gibi elektrokardiyogramda anormal okumalara yol açan iştahsızlık ve istenmeyen kilo kaybı da gelişebilir. Ciddi durumlarda, felç ve koma oluşabilir.

Eksiklik Nedenleri

Diyetteki fosfor eksikliği, nadiren fosfor eksikliğinin nedenidir, çünkü çoğu gıda, tüm tahıllar, süt ve tüm proteinler dahil olmak üzere fosfor içerir. ", 3, [[Altta yatan diğer bir sağlık durumu, genellikle fosfor eksikliğinin nedenidir, özellikle çölyak hastalığı ve Crohn hastalığı gibi bağırsaklarda besin emilimini bozan durumlar. Alkolizm, diyabet ve açlık da düşük fosfor seviyelerinin olası nedenleridir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır