|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Hümik Asit Faydaları

Hümik asit, toprakta, turbada, göl ve okyanus suyunda ve aynı zamanda toprakta yetiştirilen yiyeceklerde bulunan, ilgili organik asitlerin bir ailesidir. Toprağa hümik asit ilavesinin organik mahsulün verimini artırabildiği ve yiyeceklerdeki hümik asit içeriğinin vücut üzerinde çok sayıda etkisi olduğu düşünülmektedir. Spesifik olarak, humik asit tüketimi ve tedavisi çeşitli sağlık yararları ile ilişkilendirilmiştir.

HIV'e Karşı Koruma

Hümik asitin bir sağlık yararı HIV enfeksiyonuna, kazanılmış bağışıklık yetmezliği sendromuna neden olan viral enfeksiyona karşı korunma veya AIDS. HIV enfeksiyonu, virüs beyaz insan kan hücrelerine girdiğinde, hücre içinde viral proteinler ürettiğinde ve virüsün birkaç kopyasını oluşturduğunda meydana gelir. Enfekte olmuş hücre açıldığında, virüsler kan dolaşımına karışarak diğer beyaz kan hücrelerinin enfeksiyonuna izin vererek enfeksiyon devam eder. 2002'de "Kemoterapi" de yayınlanan bir araştırma, beyaz kan hücrelerinin oxihumate ile (bir hümik asit şekli) tedavi edilmesinin HIV enfeksiyonuna duyarlılıklarını azalttığını göstermektedir. Sonuç olarak, bazı hümik asit formları HIV enfeksiyonunun önlenmesinde koruyucu bir role sahip olabilir.

Gelişmiş Bağışıklık

Hümik asit ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilir. Bağışıklık sisteminiz, lenfositler veya beyaz kan hücreleri adı verilen ve yabancı partikülleri ve bakterileri tanımlayabilen ve bunları içine çekebilen özel hücrelerden oluşur. Bir sağlık bağışıklık sistemi, bu parçacıkları vücuda girdikten sonra hızlı bir şekilde tanıyarak tahrişi veya enfeksiyonu önler. 2010 yılında "Tıbbi Beslenme Dergisi" nde yayınlanan bir araştırma, hümik asidin, yabancı partileri tanımlamak ve bağışıklık sistemini aktive etmek için kullanılan kimyasallar olan antikorların ve sitokinlerin salınımını teşvik ederek bağışıklık sistemini uyarabildiğini gösterir.

>

Bazıları, hümik asidin bir başka faydasının şelatör işlevi görebileceğini düşünüyor. Birkaç durum veya koşulları tedavi etmek için kullanılan ilaçlar, vücutta uygun hücresel fonksiyonlara müdahale edebilecek toksik kimyasalların veya ağır metallerin birikmesine neden olabilir. California Üniversitesi, San Diego, şelatörlerin bu toksinleri veya ağır metalleri bağladığını, kimyasalları nötrleştirdiğini ve idrarla atılmalarını sağladığını açıklıyor. Hümik asit, kan dolaşımınızdaki ve vücudunuzdaki toksinlerin giderilmesine yardımcı olan doğal bir şelatör görevi görebilir. Sonuç olarak, humik asit tüketimi şelatör tedavisini desteklemede rol oynayabilir ve kandaki ağır metallerden kaynaklanan bazı hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]