Vücudunuz bir sorun olarak algılarsa, doğal veya işlenmiş herhangi bir gıdanın alerjisi olabilir. Bazen vücut haklıdır, çünkü gıdadaki bileşik bir kapasitede toksiktir, ancak bazen yanlıştır ve normal olarak zararsız olan bir bileşiğe aşırı tepki gösterir. Doğal olarak kırmızı gıdalar çoğu insanda gıda alerjilerinin ortak bir nedeni değildir. Yapay olarak renklendirilmiş kırmızı gıdalar, özellikle çocuklarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir, ancak bunu destekleyen bilimsel bir kanıt yoktur. Siz veya çocuklarınız gıda alerjileri yaşarlarsa doktorunuza danışın.
Alerjik Reaksiyonlar
Vücutları istenmeyen veya yabancı olduğunu düşündüğü sürece insanlar neredeyse her şeye alerjisi olabilir. Alerji semptomlarının çoğu, dokulardaki histamin seviyelerinin artmasından kaynaklanır; bu, esas olarak, tetikleyici bileşiği kontrol etme ve bunlarla mücadele etme girişiminde bağışıklık sisteminin aşırı reaksiyona sokmasıdır. Histamin, kan damarlarının genişlemesine neden olarak kan akışını arttırır ve şişmeye neden olur. Tetikleyici bileşikler genellikle çiçekli bitkilerin tozları veya polenleridir, ancak gıdalardaki birçok protein ve kimyasal da alerjik reaksiyonu tetikleyebilir. “Harrison'ın İç Hastalıkları İlkeleri” ne göre, sık görülen belirtiler arasında burun tıkanıklığı; ağız ve boğazda ve yüzün etrafında şişlik; nefes alma ve yutma zorluğu; Deri döküntüleri; gastrointestinal problemler; baş ağrısı; ve baş dönmesi. Şiddetli alerjik reaksiyonlar şok, nöbet, koma ve ölümle sonuçlanabilir.
Kırmızı Yiyecek Alerjileri
Doğal olarak kırmızı renkli yiyeceklere olan alerjiler nispeten nadirdir. “Halk Sağlığı Beslenmesi: İlkelerden Uygulamaya” göre, sekiz gıda tüm gıda alerjilerinin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturuyor: süt, yumurta, balık, kabuklu deniz ürünleri, yer fıstığı, ağaç fındık, buğday ve soya fasulyesi. Bazı yiyeceklerin, bazı hassas kişilerde nispeten hafif alerjik reaksiyonları tetiklediği bilinmesine rağmen, bu yiyeceklerin hiçbiri kırmızı olarak kabul edilmez. Çilek, elma, erik ve domates en yaygın suçlulardır, ancak tipik olarak dudak, dil ve boğaz gibi yiyeceklerle temas eden her yerde kaşıntılı bir döküntü veya kontak dermatit gelişimi olan oral alerji sendromuna yol açarlar. Çileklerde ve domateslerde bulunan alerjenlerin, ısı ile tahrip olan belirli proteinler olduğu düşünülmektedir.
Kırmızı Yiyecek Boya
Belki de daha yaygın bir sorun, şeker gibi yapay renkle boyanmış gıdalara alerjik reaksiyonlardır. , kekler, pudingler, dondurma, işlenmiş meyve atıştırmalıkları ve tahıllar. En yaygın kırmızı gıda boyası, çocuklara pazarlanan yiyeceklerde, işlemlerde ve içeceklerde daha yaygın olan kırmızı boya numarası 40 olarak adlandırılır. Bazı ülkelerdeki çocukların ürünlerinde kullanımı yasaklanmıştır, ancak ABD Gıda ve İlaç Dairesi, “İlaç ve Spesiyaller Özeti” ne göre her yaş için güvenli olduğu konusunda ısrar ediyor. alerjiye neden olan gıdalar tamamen alerjik reaksiyonları önlemenin tek yoludur.Bu nedenle, etiketleri dikkatlice okumak her zaman iyi bir fikirdir.Kırmızı meyvelere veya sebzelere karşı hafif alerjiniz varsa, yiyecekleri yemeden önce pişirmeyi deneyin; Protein bazlı alerjenler: Ciddi derecede alerjiniz varsa, herhangi bir deney yapmadan önce doktorunuzla konuşun Kırmızı gıda boyasına alerjik olduğunuzu düşünüyorsanız, yapay olarak kırmızı, pembe, mor veya turuncu renkte herhangi bir gıdanın bulunduğunu varsayalım. boya ve bunu önleyebilirsiniz.