Geleneksel alerji tedavisinin sınırlı etkinliği, alternatif ve tamamlayıcı tedavilere olan ilginin artmasının bir nedenidir. Astım söz konusu olduğunda, her üç kişiden biri, yeterli bir semptom kontrolü seviyesi olarak kabul edilen şeyden zevk almaktadır.
En titiz klinik araştırma metodolojisi kullanılarak birkaç alternatif tedavi yöntemi incelenmiştir; "blind placebo-controlled trial.", 3, [[Bu teknikte ne çalışmakta olan ne de bilim adamı, konunun test edilmekte olan tedaviyi alıp almadığını veya kod kırılana kadar bir plasebo alıp almadığını bilmiyor.
bu çift kör kontrollü yöntem şunları içerir:
Probiyotikler
Probiyotikler canlı bakteri kültürleridir. Avantajları alerjik rinit ile tespit edilmiştir. Hazırlıkların çoğu Lactobacillus veya Bifidobacterium türlerini içerir. Bazılarının, semptomları hafifleterek ve bağışıklık dengesini iyileştirerek burun alerjisi olan insanlara yardım ettiği gösterilmiştir. Alerjik rinit için en iyi sicile sahip türler Lactobacillus paracasei'dir. Lactobacillus paracasei'nin uygulanması semptomları ve yaşam kalitesini iyileştirebilir. Probiyotikler ayrıca bağışıklık sistemini Tip 1 aşırı duyarlılığa karşı koyacak şekilde uyarabilirler. Çimen poleni alerjisi olan kişiler için L. paracasei'nin çimen polenine karşı alerjik tepkisini azalttığı, polen mevsiminde nazal kaşıntıyı azalttığı ve antihistaminiklere verilen tedavi tepkisini arttırdığı gösterilmiştir. Kontrollü klinik çalışmalarda alerji şunları içerir: nazal alerjileri azaltan ve çim polenine karşı enflamatuar yanıtı azaltan ve huş polenine bağlanan
Lactobacillus acidophilus ile birleştirildiğinde Bifidobacterium lactis; ve Japon sedir polenine alerjiye bağlı semptomları azaltan ve ilaç kullanımını önemli ölçüde azaltan Bifidobacterium longum.
Nazal alerjiler için probiyotiklerin yararları belirginleşmek için üç ila sekiz hafta sürebilir ve haftalarca sürebilir Probiyotikler durdurulduktan sonra.
Balık Yağı
Balık yağı zengin bir antienflamatuar omega-3 yağ kaynağıdır. Lökotrienler gibi enflamatuar mediatörlerin üretiminin azalmasına ek olarak, balık yağından omega-3'ler, mast hücrelerinde bulunan ve solunum hasarına katkıda bulunan NOX (NADH oksidaz) adı verilen tehlikeli bir enzimin aktivitesini inhibe eder.
Anti Omega-3 takviyelerinin -alerjik yararları öncelikle astımlılarda gösterilmiştir. Günde 690 ila 6,000 miligram dozlarında, omega-3 takviyelerinin mevsimsel alerjik astımlı kişilerde akciğer fonksiyonlarını ve bronşiyal semptomları iyileştirdiği ve inhale edilen alerjenlere enflamatuar yanıtı azalttığı gösterilmiştir. Faydaların görülmesi üç ila sekiz hafta sürer ve takviye durdurulduktan sonra kaybolabilir.
Magnezyum
Günde 200 ila 340 miligram dozlarındaki magnezyum takviyelerinin çocuklarda ilaç ihtiyacını azalttığı gösterilmiştir. ve alerjik astımlı yetişkinler ve alerjene bağlı cilt testi yanıtlarını azaltmak için
Antioksidanlar
Alerjik reaksiyonlar iltihaplı dokularda önemli biyokimyasal stres oluşturur. Bu antioksidanlar tarafından telafi edilebilir. Antioksidan takviyeleri sıklıkla alerji semptomlarını tedavi etmek için alınır. En yaygın olanları C ve E vitaminleri, kersetin (bir biyoflavonoid) ve NAC'dir (N-asetilsistein, bir amino asit). Kontrollü çalışmalar tutarsız sonuçlar göstermiştir.
E vitamini takviyesi seçiminde dikkat edilmesi gerekiyor. E vitamini bir madde değil, sekiz tanesi, ikisi (alfa ve gama tokoferol) insan dokularında baskın. Northwestern Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, alfa-tokoferolün astımda koruyucu etkileri olduğunu gösterdi, ancak gamma-tokoferolün astımlılarda solunum iltihabını gerçekten artırabileceğini ve alfa-tokoferolün yararlarına müdahale edebileceğini gösterdi.
Bitkisel İlaçlar
A Otların sayısı mevsimsel alerji semptomlarını hafifletebilecek anti-enflamatuar etkilere sahiptir. Klinik çalışmalarda fayda gösteren bireysel şifalı bitkiler arasında antihistamin ilacı feksofenadin, kara kimyon tohumu (
Nigella sativa
) ve süt devedikeni (
kadar etkili olan butterbur (
Petasites hybridus
) bulunmaktadır. Silybum marianum
). Özellikle geleneksel Çin tıbbından türetilen bitkisel karışımlar da belirgin semptomatik rahatlama sağladılar.
Akupunktur
Bazı klinik çalışmalar, mevsimsel alerjik rinit tedavisinde akupunkturun yararlarını göstermiştir.
Homeopati
Homeopati semptomları hafifletmek için çeşitli maddelerin aşırı seyreltmelerini kullanır. Klinik çalışmaların sonuçları değişkendir ve kullanılan homeopatik tedavinin yapısına bağlı olabilir.
, , ] ]