|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Ağız Durulamaları Yara Sakızlarına Yardım Etmek İçin Canker Sores

Canker yaraları nispeten yaygındır; Bu küçük, kanserli olmayan ülserler, ağzınızı kaplayan dokular üzerinde gelişir. Kanser yaraları genellikle küçük olmasına ve kendi başlarına iyileşmesine rağmen, tedavi, ağrınızı hafifletir ve iyileşmeyi hızlandırır. Son derece ağrılı veya kalıcı ağrılar için gerekli olabilecek ev ilaçları ve reçeteli solüsyonlar da dahil olmak üzere çeşitli kanser ağrıları türleri vardır.

Canker Tüyleri Hakkında

Canker kası ağzınızın herhangi bir yerinde meydana gelebilir, parlak kırmızı bir kenar ile çevrili beyaz veya sarı ülserler olarak ortaya çıkar. Genellikle dudaklarda veya çenede oluşan küçük, ağrılı, sıvı dolu kabarcıklardan kaynaklanan soğuk yaralardan farklıdırlar. Çoğu kanser yaraları belirgin bir neden olmadan ortaya çıksa da, viral bir enfeksiyon, bağışıklık bozukluğu veya diş çalışmasından dolayı ağızda yaralanma, titiz diş fırçalama veya dilinizi veya yanağınızı ısırma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bazı insanlar duygusal stres, adet veya demir, folat veya B-12 vitamini eksikliği ile bağlantılı olarak kanser yaraları geliştirir. Her ne kadar herhangi biri kanser yaraları geliştirebilse de, en sık genç insanlarda görülür, etkilenen kadınların hafif bir üstünlüğü vardır. Canker yaraları ailelerde akıyor, bu yüzden etkilenen bir akrabanız olabilir. Canker yaraları genellikle yedi ila 14 gün içerisinde kendiliğinden iyileşir.

Ev Çareleri

Evde kullanılan malzemelerle veya reçetesiz satılan ilaçlar ile yapılan ağız çalkalamaları, canker yaraların iyileşmesine yardımcı olabilir. Basit çareler arasında ılık tuzlu su, 50:50 hidrojen peroksit ve su çözeltisi ve yarım bardak ılık suda eritilmiş bir çay kaşığı kabartma tozu bulunur. Bir kısım magnezyum hidroksit antasitin bir kısım sıvı difenhidramin alerji ilacı ile karıştırılmasını denemek isteyebilirsiniz. Bu ilaçta magnezyum hidroksit yerine bizmut subsalisilat veya simetikon yerine kullanabilirsiniz. Magnezyum hidroksit için Magnesia Sütü, difenhidramin için Benadryl, bizmut subsalisilat için Pepto-Bismol ve Kaopektat ve simetikon için Gas-X ve Phazyme gibi bu bileşenleri içeren reçetesiz ilaçların marka isimlerini biliyor olabilirsiniz. Ağzınızı bir dakika kadar çözelti ile çalkalayın, sonra tükürün. Yaralar iyileşene kadar günde dört kez tekrarlayın. Amerikan Aile Hekimleri Akademisi, iki otdan eşit miktarda su geçirerek yapılan adaçayı ve papatya ağzının durulama suyunun günde dört ila altı kez kullanıldığında da yararlı olabileceğini bildirmektedir.

Antibiyotik Durulamaları

Doktorunuz, ağzınızdaki bakteri miktarını azaltmak, ağrınızı azaltmak ve kanser yaralarınızın iyileşmesini hızlandırmak için antibiyotik durulama önerebilir. Reçeteli ağız çalkalama maddelerinde yaygın olarak bulunan antibiyotikler arasında klorheksidin glukonat, tetrasiklin ve minosiklin bulunur. Antibiyotik ağız çalkalamaları doktorunuzun talimatlarına göre, genellikle günde iki ila dört kez kullanılır. Durulamalar genellikle ağzınıza kısaca sürülerek tükürülür. Tetrasiklin ve minosiklin genellikle küçük çocuklar ve hamile kadınlar için reçete edilmez, çünkü bu antibiyotikler gelişmekte olan dişlerin rengini değiştirebilir. canker yaralanmasından kaynaklanan semptomlar. Deksametazon ağzı çalkalaması, doktorunuzun veya diş hekiminizin kanser yaraları için yazabileceği bir anti-enflamatuar steroid ilacı örneğidir. Bu çözelti tipik olarak dökülür ve yaralar iyileşene kadar her 12 saatte bir tükürülür. Mantar enfeksiyonu oluşabileceğinden dolayı, steroid durulama kullanırken, diliniz ve iç yanaklarınız üzerinde beyaz bir kaplama olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin.

Uyarı

Canker yaraları bazen oral uçuklar gibi ciddi bir tıbbi duruma işaret eder enfeksiyon, otoimmün bir hastalık veya ağız kanseri. İki haftadan daha uzun süre devam eden bir kanser ağrınız varsa doktorunuzu arayın, normal bir şekilde yiyip içemezsiniz veya ateş, ishal, baş ağrısı, şişmiş bezler veya kızarıklık gibi kötüleşen veya yeni semptomlar geliştirirseniz, doktorunuzu arayın. Ayrıca, yılda iki veya üç kereden fazla kanser yaraları gelişirse doktorunuza bildirin.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır